Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Pelerinajul de pe Dealul Bacăului a devenit deja o tradiție la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Pelerinaj Dej Dealul Bacaului credinciosi (2)

Ieri, 13 septembrie, a avut loc un pelerinaj pe Dealul Bacăului din Dej, eveniment care a debutat la ora 16:00.

....

Duminică, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, cu cei doi preoți ai săi, Ioan Bolbos și Emil Sabadâș, a organizat un pelerinaj pe Dealul Bacăului în poiana proprietate a parohiei, eveniment care a debutat la ora 16:00.

Credincioșii au mers pe jos, cu mașinile sau cu cele două autobuze puse la dispoziție începând cu ora 15:30, din fața bisericii de pe str. Regina Maria.

În altarul de vară, preoții din Cercul preoțesc Dej și împrejurimi, în frunte cu preotul protopop Ioan Buftea, au săvârșit Slujba Vecerniei cu Litie a Praznicului Înălțării Sfintei Cruci. De asemenea, s-au făcut rugăciuni pentru începutul de an școlar și pentru binecuvântarea celor prezenți, dar și ungerea lor cu untdelemn.

Pelerinajul se face anual în această locație, fiind prezenți mulți credincioși din Dej și împrejurimi, precum și oficialități locale dejene – primarul Morar Costan și viceprimarul Aurelian Mureșan.

După rugăciunile ce s-au făcut, a urmat o agapă frățească oferită de Consiliul și Comitetul Parohial preoților și celor peste 300 de credincioși participanți la această ceremonie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER