Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

PERCHEZIȚII în Cluj. S-au găsit droguri, arme și zeci de mii de euro – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Azi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sibiu au efectuat un număr de 38 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Cluj, Sibiu, Alba și Brăila, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020 și până în prezent, gruparea infracțională organizată a acționat pe raza județelor Sibiu, Cluj, Alba și Brăila, iar membrii acesteia au desfășurat, în mod coordonat, activități de procurare, transport, deținere și comercializare către consumatori a unor droguri de risc (cannabis) sau substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe arme, o cultură indoor cu 19 plante de cannabis, plicuri cu substanță pulverulentă, cântare electronice de precizie, suma de 35.000 de euro și alte bunuri cu valoare probatorie.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Alba-Iulia, Hunedoara, Cluj-Napoca, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Brașov, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu și al luptătorilor din cadrul structurilor teritoriale ale S.A.S. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER