Conectează-te cu noi

Eveniment

PERCHEZIȚII în Dej, Gherla și Cluj-Napoca. Șapte traficanți de droguri, REȚINUȚI – VIDEO

Publicat acum

pe

Ieri, 20 decembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în municipiile Dej, Gherla și Cluj-Napoca, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc, de mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – decembrie 2023, persoanele cercetate ar fi intermediat și comercializat, în mod direct, substanțe psihoactive și droguri de mare risc (2-FDCK și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal), primind sume cuprinse între 70 și 100 de lei, pentru un plic.

De asemenea, tot din cercetări a reieșit că, în perioada menționată, aceștia ar fi realizat tranzacții de ordinul sutelor de grame de substanță, pentru sume cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei.

În urma celor 25 de percheziții domiciliare, efectuate în județul Cluj, au fost descoperite și ridicate 9.320 de comprimate din categoria drogurilor de mare risc (5.752 conținând 3-CMC cristal și 3.568 de ecstasy), sume în lei și valută, în echivalentul a aproximativ 113.000 de euro, precum și alte mijloace de probă.

O parte din droguri au fost disimulate în spații greu accesibile (podul unui imobil) unde s-a pătruns prin utilizarea unei autoscări.

La data de 20 decembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 7 persoane, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunerea de arestare preventivă a celor 7 persoane, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureș, Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, Direcției Regionale Vamale Cluj, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și inspectoratelor de jandarmi județene Cluj și Tulcea,.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Nu uita să te abonezi GRATUIT la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi în timp real cele mai importante știri din Dej! Click AICI, apoi apasă ”Urmărește” (dreapta sus)!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER