Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Percheziții la sediul IPJ Bistrița-Năsăud! Doi polițiști, suspectați de luare de mită

Publicat acum

pe

Joi, 15 martie a.c., ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Serviciilor Județene Anticorupție Cluj, Maramureș și I.P.J. Bistrița — Năsăud, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au procedat la punerea în executare a unui număr de 3 mandate de percheziție domiciliară, una dintre locații fiind sediul I.P.J. Bistrița-Năsăud.

Perchezițiile domiciliare au fost necesare în vederea strângerii de probe în într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud în care sunt cercetați 2 agenți de poliție pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În sarcina celor doi polițiști s-a reținut că, în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu, cu ocazia controalelor în trafic la regimul circulației pe drumurile publice, pentru a nu lua măsurile legale care se impun, aceștia pretindeau și primeau diferite sume de bani (între 50 lei și 300 lei) sau alte foloase de la conducătorii auto care încălcau dispozițiile legale.

Una dintre fapte a fost comisă de către cei doi în legătură cu neîndeplinirea atribuțiunilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu lua măsurile legale pentru evitarea tragerii la răspundere penală a unei persoane pe care au surprins-o în flagrant în timp ce sustrăgea carburant din rezervorul autovehiculului pe care îl conducea, autovehicul proprietate al unei societăți comerciale la care respectiva persoană era angajat. De la această persoană cei doi polițiști au pretins și primit aproximativ 20-30 litri motorină și suma de 200 lei.

În urma efectuării perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe agende cu însemnări și înscrisuri de interes pentru cauză și diferite sume de bani.

Aceștia au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud pentru audieri. Procurorul a dispus pentru unul dintre aceștia măsura reținerii pentru 24 ore, iar cealaltă persoană este cercetată în stare de libertate.

Ofițerii D.G.A. — S.J.A. Bistrița-Năsăud au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Centrului Operațional 3 — Cluj, Direcției Operațiuni Speciale — Brigada Operațiuni Speciale Cluj-Napoca, precum și a jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ‘Gelu Voievod’ Bistrița-Năsăud.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER