Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Persoane din Urișor și Cășeiu, prinse transportând lemne fără documente

Publicat acum

pe

lemn

Poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice, astfel încât să determine o scădere a faptelor care aduc atingere fondului forestier.

În urma controalelor s-a confiscat material lemnos în valoare de peste 22.000 lei. Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru furt şi tăiere fără drept de arbori, iar alţi 27 au fost amendaţi pentru transport ilegal de lemn.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier şi a celor de transport ilegal de material lemnos. S-au desfăşurat, în această săptămână, controale pe raza întregului judeţ pentru combaterea delictelor silvice.

Acţiunea a vizat, cu precădere depistarea persoanelor care taie, fără drept, arbori, în vederea comercializării ilegale. 

Totodată, pe raza localităţilor Băişoara, Iara, Urişor, Căşeiu, Gilău, Vultureni, Mintiu Gherlii, Ţaga, Săvădisla, Beliş si Mărgău, au fost depistate mai multe persoane care transportau, cu atelaje hipo sau autovehicule, lemn pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 27 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, a fost confiscat material lemnos în valoare de aproximativ de 22.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus ridicarea unui motoferăstru, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea faptelor ilicite.

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, în vederea protejării fondului forestier, inclusiv prin intermediul „Radarului pădurii”.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER