Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 1.200 de jandarmi, polițiști, pompieri și piloți ai Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca asigură măsurile de siguranță la Untold

Publicat acum

pe

....

Cu prilejul desfășurării festivalului Untold, care se desfășoară în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 3-6 august.a.c., peste 1200 de jandarmi, polițiști, pompieri și piloți ai Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca vor acționa în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică (peste 950 dintre aceștia în perimetrul festivalului și 135 de patrule mixte de ordine publică în oraș).

....

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, la care organizatorul estimează prezența a peste 320 de mii de participanți, Jandarmeria, alături de celelalte structuri ale Ministerul Afacerilor Interne au luat măsuri suplimentare în vederea asigurării și menținerii ordinii publice, prin intensificarea acțiunilor de patrulare și acțiuni preventive, atât în proximitatea locului de desfășurarea a evenimentului, cât și în zonele de cazare și pe traseele care converg către locația evenimentului.

În toată această perioadă, reprezentanții forțelor de ordine publică execută misiuni de patrulare ce vizează menținerea și asigurarea ordinii publice, în zona gărilor, aeroportului, în mijloacele de transport în comun, precum în zonele de cazare a turiștilor români și străini care se vor afla în Municipiul Cluj-Napoca pe durata desfășurării festivalului.

Conform planului integrat de menținere și asigurarea a ordinii publice, pe timpul desfășurării festivalului Untold 2017, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj vor desfășura misiuni specifice de menținere a ordinii publice, de fluidizare și restricționarea temporară sau deviere a traficului rutier pe traseele și în zonele de desfășurare a concertelor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Cluj va monitoriza și evalua tipurile de risc aflate în domeniul de competență, asigurând răspunsul operativ în cazul apariției unor situații de urgență pe timpul festivalului, fiind în măsură să execute, la nevoie, operațiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență.

În perimetrul de desfășurare a festivalului vor fi operaționalizate cinci Puncte Medicale Avansate și un spital mobil, care vor fi deservite de paramedici pompieri, voluntari și personalul medical UPU-SMURD Cluj. Echipamentele medicale pentru operaționalizarea spitalului mobil sunt asigurate de Spitalul Clinic de Urgențe Cluj, prin secția UPU-SMURD.

Pentru transportul la spital a persoanelor care necesită investigații medicale suplimentare, sunt dislocate la locul evenimentului o ambulanță de terapie intensivă, două ambulanțe de prim ajutor medical, o autospecială de transport victime multiple și două autospeciale medicale de urgență.

Totodată, la fața locului sunt mobilizate permanent două autospeciale de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare, o autospecială CBRN și o autospecială de transport și comandă.

Premergător acestui festival, inspectorii ISU au efectuat controale pe linia respectării normelor de prevenire a situațiilor de urgență la amenajările temporare din perimetrul de desfășurare a concertelor.

Pe timpul desfășurării acestui eveniment, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR(sistem de observare electro-optic pe timp de zi și de noapte), din dotarea Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. va survola zona, cu misiunea de a monitoriza și transmite în timp real datele și imaginile necesare pentru buna desfășurare a acestui eveniment.

Reprezentanții forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege și foarte important, să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale.

De asemenea, organizatorul recomandă participanților la acest eveniment, să nu se prezinte la porțile de acces cu bagaje voluminoase (genți, rucsacuri) precum și cu obiecte interzise de prevederile legale în vigoare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER