Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 10.000 de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii clujeni

Publicat acum

pe

petarde articole pirotehnice

Peste 10.000 de articole pirotehnice au confiscat poliţiştii clujeni într-o zi, în urma acţiunilor care vizează combaterea comercializării ilicite a acestui tip de articole.

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj acţionează pe raza judeţului pentru combaterea comercializării ilicite de articole pirotehnice, astfel încât să asigure comunităţii sărbători în linişte şi siguranţă.

Activităţile se desfăşoară în baza planului de acţiune ,,FOC DE ARTIFICII” şi vizează atât controlarea societăţilor comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu materiale pirotehnice, cât şi depistarea celor care încalcă regulile privind comercializarea acestui tip de produse în zona pieţelor, târgurilor sau a centrelor comerciale.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au dispus confiscarea a 10.279 articole pirotehnice, care erau comercializate ilicit în pieţe pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Turda şi Câmpia Turzii.

Astfel, în cartierul Mărăşti, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat o femeie de 25 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 1.080 articole pirotehnice din categoria 2.

De asemenea, în zona centrală, din Cluj-Napoca, poliţiştii au identificat un bărbat  de 39 ani, din Cluj-Napoca, care deţinea şi comercializa, fără drept, 360 articole pirotehnice din categoria 2 şi un bărbat de 40 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, care deţinea şi comercializa, fără drept, 300 articole pirotehnice din categoria 2.

În municipiul Turda, a fost depistată o femeie de 20 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 780 articole pirotehnice, din categoriile 2 şi 3.

De asemenea, a fost depistat un bărbat de 28 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 232 articole pirotehnice din categoria 3.

În municipiul Câmpia Turzii, a fost depistată o femeie de 38 ani, din Turda, care deţinea şi comercializa, fără drept, un număr de 224 articole pirotehnice din categoriile 2 şi 3.

În cauzele menţionate au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de acest gen pentru ca întreaga comunitate să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în linişte şi siguranţă.

****

Reamintim faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE ELECTORALĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER