Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 100 de posturi de soldat sau gradat profesionist, scoase la concurs în județul Cluj

Publicat acum

pe

concurs aplicativ militar de vara (3)

Peste 100 de posturi de soldat sau gradat profesionist sunt scoase la concurs în județul Cluj de către Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că face recrutări, în acest an fiind disponibile, la nivelul întregii țări, 2.020 de posturi de soldat şi gradat profesionist. Înscrierile se desfăşoară până pe data de 25 noiembrie, recrutările pentru soldaţi fiind făcute fără concurs de admitere pe baza unui examen scris.

Candidaţii care optează pentru profesia de soldat/gradat profesionist nu susţin concurs de admitere sub forma unor examene scrise (de cunoştinţe), însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut de fiecare în parte, în funcţie de performanţele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de rezultatele obţinute, precum şi de opţiunile proprii.

Primul candidat clasat este şi cel repartizat în funcţia pentru care a optat. Candidaţii repartizaţi vor urma un program de pregătire timp de câteva luni (maximum 5), într-un centru de instruire.

După repartiţia în unităţile militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2 – 3 ani.

Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani, vechimea în armată fiind luată în calcul la stabilirea drepturilor de pensie

Județele cu locuri și numărul posturilor:

Alba (5), Argeș (27), București (440), Bacău (87), Bihor (7), Brașov (204), Brăila (58), Bistrița-Năsăud (44), Botoșani (1), Buzău (27), Constanța (265), Cluj (130), Călărași (24), Covasna (29), Caraș-Severin (3), Dâmbovița (34), Dolj (62), Galați (65), Hunedoara (31), Harghita (16), Ilfov (56), Ialomița (14), Iași (8), Mureș (50), Neamț (35), Olt (51), Prahova (24), Sibiu (4), Satu Mare (5), Sălaj (18), Suceava (19), Tulcea (35), Timiș (38), Vrancea (77), Vaslui (27).

Lista completă a unităților militare angajatoare poate fi consultata la birourile de informare-recrutare.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER