Conectează-te cu noi

....

Ştiri din zonă

Peste 1000 de jandarmi, poliţişti, pompieri asigură măsurile de siguranţă la Electric Castle

Publicat acum

pe

....

Cu prilejul desfăşurării festivalului Electric Castle, care va avea loc în zona Castelului Banffy din localitatea Bonţida, în perioada 18-22 iulie, peste 1000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică.

....

Pentru siguranţa celor peste 135 de mii de participanţi la acest eveniment, estimați de către organizator, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, având în sprijin efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureş, alături de celelalte structuri ale M.A.I, a luat măsuri specifice de instituire a unor dispozitive preventive și reactive, prin acţiuni de patrulare, observare, supraveghere şi la nevoie , de intervenţie, atât în proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, cât şi în zonele de campare şi pe traseele care converg către locaţia evenimentului.

În toată această perioadă, reprezentanţii forțelor de ordine publică vor executa misiuni specifice pe linie de ordine şi siguranţă publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, precum şi în zonele de cazare a turiştilor români şi străini care se vor afla în municipiul Cluj-Napoca pe durata desfăşurării festivalului.

Conform planului de acţiune integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pe timpul desfăşurării festivalului Electric Castle, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj vor desfăşura misiuni specifice de menţinere a ordinii publice, de fluidizare şi restricţionare temporară sau deviere a traficului rutier pe traseele şi în zona festivalului.

Premergător începerii festivalului, poliţiştii specializaţi au efectuat controale pirotehnice în zona de desfăşurare a evenimentului şi pe căile de acces către festival. De asemenea, pe perioada festivalului, punctele de acces vor fi asigurate cu efective şi cupluri chinotehnice specializate în detectarea şi semnalizarea materialelor explozive.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj va monitoriza şi evalua tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă, asigurând răspunsul operativ în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă pe timpul festivalului, fiind în măsură să execute, la nevoie, operaţiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Cluj va monitoriza şi evalua tipurile de risc aflate în domeniul de competenţă, asigurând răspunsul operativ în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă pe timpul festivalului, fiind în măsură să execute, la nevoie, operaţiuni de evacuare a persoanelor, stingere a incendiilor, descarcerare şi acordare a primului ajutor medical de urgenţă.

În perimetrul de desfășurare a festivalului vor fi operaționalizate trei corturi de prim ajutor medical în perimetrul festivalului , iar echipaje mixte de pompieri şi paramedici SMURD vor patrula în permanenţă în zona festivalului. În permanenţă vor fi pregătite trei ambulanţe SMURD pentru transportul la spital în caz de nevoie , precum şi două autospeciale pentru stingerea incendiilor care vor asigura prima intervenţie în caz de necesitate.

Permanent vor fi asigurate măsuri de prim-ajutor medical, evacuare în situaţii de urgenţă, prevenirea şi stingerea incendiilor prin intermediul a 75 de pompieri, cinci medici şi 15 studenţi voluntari. Asistenţa medicală în perimetrul spitalului va fi sprijinită şi de personalul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi din Serviciul de Ajutor Maltez din România.

Premergător au fost desfăşurate de către inspectorii ISU Cluj controale preventive la amenăjările temporare din perimetrul festivalului, cât şi cele din zonele adiacente.

Reprezentanţii forțelor de ordine recomandă celor care urmează să participe la acest eveniment, să evite implicarea în orice fel de conflict, să nu răspundă provocărilor, să nu consume băuturi alcoolice în exces sau alte substanțe interzise de lege şi foarte important, să nu ezite să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliţie sau jandarmerie, dacă au nevoie de sprijin sau dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale.

De asemenea, organizatorul recomandă participanților la acest eveniment, să nu se prezinte la porţile de acces cu bagaje voluminoase (genţi, rucsacuri) precum şi cu obiecte interzise de prevederile legale în vigoare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER