Conectează-te cu noi

Naţional

Peste 12 milioane de români au primit cardul de sănătate

Publicat acum

pe

card de sanatate

Cea mai importantă etapă a contractului de distribuire a cardurilor de sănătate încheiat între Compania Naţională Poşta Română şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) s-a finalizat cu succes, 12,26 milioane de români (adică 93 din 100 de asiguraţi) primindu-şi documentul electronic
care atestă calitatea de asigurat în sistemul public de sănătate din România, prin intermediul Poştei Române.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, Bucureştiul deţine primul loc în numărul de carduri distribuite, respectiv 1,22 milioane de trimiteri, urmat de Prahova, cu peste 511.000 de trimiteri, şi de Timiş, cu peste 438.000 de trimiteri ajunse la destinaţie. Rata de retur pe cele trei judeţe, respectiv diferenţa dintre cardurile emise de CNAS conform contractului şi cardurile returnate Caselor Judeţene de Sănătate aferente, este de 12,6%, 3,5%, respectiv 10,12%.

La polul opus, judeţele cu cei mai puţini asiguraţi pentru care s-au emis carduri de sănătate sînt: Ialomiţa (79.900 de carduri emise şi o rată de retur de 8%), Ilfov (101.082 carduri emise şi un retur de 9,12%) şi Covasna (150.683 de carduri emise şi un retur de 6,6%). Judeţele în care s-au înregistrat cele mai mici rate de retur sunt Harghita (2,6%), Sălaj (3%), Prahova (3,5%), Vîlcea (3,6%) şi Olt (3,7%).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER