Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Peste 150 de pompieri din 10 subunități ale ISU Cluj vor asigura zilnic intervenția cu ocazia minivacanței de 1 Mai

Publicat acum

pe

În perioada minivacanței de 1 Mai, structurile operative ale Inspectoratului pentru Situați de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj vor monitoriza în permanență situația și sunt pregătite să intervină în cazul situațiilor de urgență semnalate de către cetățeni.

Astfel, 90 de autospeciale, încadrate în cele zece subunități ale ISU Cluj, sunt pregătite să intervină în orice moment pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență și descarcerare SMURD, asanare pirotehnică, salvări de la înec, etc.

Pentru diminuarea riscurilor și reducerea consecințelor negative ce se pot înregistra în perioada următoare, ISU Cluj recomandă, în cazul producerii unei situații de urgență, păstrarea calmului, ieșirea imediată din zona periculoasă, anunțarea evenimentul la numărul de urgență 112, acordarea primului ajutor și așteptarea ajutoarelor în zona de siguranță.

Celor care vor petrece la un grătar sau în jurul unui foc de tabără le aducem în atenție să nu aprindă focul în pădure și pe timp de vânt, să nu arunce la întâmplare țigările și chibriturile aprinse.

De asemenea, grătarele se vor utiliza doar în locurile special amenajate și indicate prin panouri avertizoare, iar focurile de tabără sau cele din camping-uri se vor aprinde doar în locuri special amenajate. Trebuie respectată distanța de siguranță față de marginea pădurii, să nu lase niciodată focul nesupravegheat, iar înainte de a pleca să stingă focul cu apă și să acopere jarul cu pământ.

Nu lăsați copiii nesupravegheați și nu păstrați la îndemâna acestora chibrituri sau brichete”, precizează ISU Cluj, într-un comunicat de presă.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER