Conectează-te cu noi

Eveniment

Pești morți în Valea Salcă din Dej. CAUZA are legătură cu Parcul Balnear Toroc – FOTO

Publicat acum

pe

Zeci de pești morți au fost observați, azi-dimineață, pe Valea Salcă din Dej. Specialiștii au stabilit deja cauza: apa sărată de la Parcului Balnear Toroc, ajunsă în vale.

”În cadrul acțiunii de monitorizare a cursurilor de apă, astăzi, 21 mai, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au observat mortalitate piscicolă pe Valea Salcă, pe tronsonul situat în amonte de confluența cu râul Someș, în municipiul Dej. În urma investigațiilor în teren, angajații SGA Cluj au identificat probleme în funcționarea Parcului Balnear Toroc și au dispus sistarea imediată a pompării apei sărate din lac în Valea Salcă.

Totodată, specialiștii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituției noastre au prelevat probe de apă și exemplare de pești pentru analize ulterioare. Cursul de apă este atent monitorizat în continuare”, a informat Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa.

ACTUALIZARE: Ce s-a întâmplat la Parcul Balnear Toroc a explicat Claudiu Chira, administratorul stațiunii: ”O alunecare masivă de teren, de pe versantul sudic în mijlocul și pe fundul lacului, a dus la creșterea cotei apei în lac, iar din această cauză apa a deversat pe sistemul de prea-plin pe zona Dealului Cabdic și a ajuns în Valea Salcă”.

Fotografii de la Parcul Balnear Toroc Dej:

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Pingback: Pești morți într-un râu din Cluj, afluent al Someșului | www.actualdecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER