Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Petre Daea, la Cluj: Fiecare om doreşte să sacrifice un miel

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că autorităţile sanitar-veterinare şi cele locale vor lua măsuri astfel încât să nu fie afectată comercializarea cărnii de miel, deoarece fiecare om doreşte să sacrifice un miel şi să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, transmite Mediafax.

Întrebat, joi, de presă, la târgul Agraria din comuna Jucu, judeţul Cluj, în ce condiţii se vor sacrifica mieii de Paşte câtă vreme sunt zone afectate de pesta porcină, Petre Daea a spus că fermierii crescători de miei caută în această perioadă a Sărbătorilor Pascale să îşi valorifice produsele.

Încă este acest necaz în ţară, care a avut un vârf foarte ridicat, şi mai sunt în ţară zone care sunt sub restricţie. Direcţiile sanitar-veterinare şi cele agricole, în înţelegere deplină cu prefecturile şi primarii, pot gestiona într-o linişte deplină acest moment formidabil pentru ţară. Fiecare om doreşte să sacrifice un miel, fiecare om vrea să mănânce o bucată de carne de miel sau o ciorbă, aşa cum este tradiţia şi cum există acest sentiment al respectului faţă de munca oamenilor, ştiindu-se că ei acum caută valorificare. Dacă nici acum nu vând mieii, atunci când, dacă nu la Paşti. De aceea, măsurile sunt, pentru fiecare loc în parte, pentru fiecare direcţie sanitar-veterinară în parte, să se pună de acord cu primăriile pentru a stabili locurilor de comercializare a animalelor respective, pentru a da linişte acestui moment”, a spus Daea.

Potrivit acestuia, în această perioadă ar trebui să câştige şi fermierii, care să fie scutiţi de unele greşeli care ar putea să apară şi ar afecta situaţia din punct de vedere al condiţiilor sanitar-veterinare.

Pe de altă parte, Petre Daea a hrănit mai multe oi aflate într-un ţarc, cărora le-a dat boabe de porumb, şi a degustat brânzeturi şi ţuică.

Sunt produse excepţionale, de foarte bună calitate, le-a aflat şi lumea, pentru că, din datele pe care le avem, avem o altă situaţie faţă de anul trecut. Consumul de produse româneşti a crescut şi va creşte, atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă, pentru că sunt cunoscute şi recunoscute”, a spus Daea.

Ministrul Agriculturii a participat, joi, alături de ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea celei de-a 25-a ediţii a târgului Agraria din comuna Jucu, judeţul Cluj, unde a vizitat standuri şi a discutat cu fermierii. La târg, care se desfăşoară în perioada 11 – 14 aprilie, sunt prezenţi peste 300 de expozanţi din ţară şi străinătate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER