Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Poduri de gheață pe Șomeș, în județul Cluj! Autoritățile recomandă evitarea traversării, practicării sporturilor pe gheață, dar și pescuitului la copcă

Publicat acum

pe

Ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, pe majoritatea cursurilor de apă din județul Cluj s-au format poduri de gheață, transmite Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa. 75% din suprafața lacului de acumulare Gilău este îngheţată.

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa), care cuprinde județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj, sunt monitorizate cursurile de apă şi lacurile de acumulare, pentru a se asigura fără întreruperi volumele de apă necesare alimentării populaţiei. Sunt monitorizate permanent lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, precum și instalaţiile electrice şi hidraulice de la barajele din administrare.

Toate cele 6 acumulări pemanente, aflate în administrarea ABA Someș-Tisa (Gilău – judeţul Cluj, Strâmtori-Firiza – judeţul Maramureş, Colibiţa – judeţul Bistriţa-Năsăud, Vârşolţ și Sălățig – judeţul Sălaj şi Călineşti-Oaş – judeţul Satu Mare) sunt exploatate în conformitate cu Programul de lucru pe timp friguros şi nu au fost semnalate probleme de întreţinere a echipamentelor.

ABA Someș-Tisa recomandă populaţiei să evite traversarea pe poduri de gheaţă a cursurilor de apă sau a lacurilor de acumulare, dar şi practicarea sporturilor pe apa îngheţată și a pescuitului la copcă.

Situaţia fenomenelor de îngheţ, la data de 12.01.2017, pe cursurile de apă din județul Cluj, potrivit Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa:

1. Someș  DEJ  GM
2. Someșul Cald  SMIDA  PG
3. Someșul Mic  SALATIU  PG+zăpor aval
4. Beliş  POIANA HOREA  PG
5. Someșul  Rece  SOMEȘU RECE   PG
6. Răcătău  RĂCĂTĂU  PG
7. Căpuş  CĂPUŞU MARE  PG
8. Nadăș  AGHIREŞU  PGI
9. Nadăș  RĂDAIA  PG
10. Borşa  BORŞA  GM
11. Gădălin  BONŢIDA  PG
12. Lonea  LUNA DE JOS  PG
13. Fizeș  MINTIU GHERLII  PG
14. Olpret  MAIA  PG
15. Sălătruc  CĂŞEIU  PGO

LEGENDĂ:

GM – gheaţă la maluri
PG – pod de gheaţă compact
PGI – pod de gheaţă întrerupt
PGO – pod de gheaţă cu ochiuri

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER