Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Polițiștii clujeni verifică anvelopele de iarnă. Ieri s-au dat amenzi și s-au reținut certificate de înmatriculare

Publicat acum

pe

Cauciucuri anvelope iarna politia

Polițiștii clujeni au acționat pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo. Aceștia au fost prezenți în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, prin informarea conducătorilor auto cu privire la circulația pe drumurile publice în condiții de iarnă, precum și prin luarea măsurilor care se impun.

Ieri, polițiștii rutieri care au acționat pe raza municipiului Cluj-Napoca, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, au luat măsuri pentru sancționarea contravențională a firmelor care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor publice, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere a carosabilului.

De asemenea, pentru neregulile depistate în trafic, polițiștii clujeni au fost nevoiți să aplice 42 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate 60 de puncte amendă și 57 de puncte de penalizare.

Patru conducători auto, depistați în trafic la volanul unor autovehicule care nu aveau montate anvelope de iarnă, au fost sancționați contravențional. De asemenea, acestora le-au fost retrase și certificatele de înmatriculare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale în vigoare.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers. Totodată, le reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Înainte de a porni la drum, recomandăm călătorilor să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER