Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Polițiștii din Petru Rareș au soluționat un caz de înșelăciune. Cum a fost păcălită o femeie

Publicat acum

pe

Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale și cei ai Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au soluționat un caz de înșelăciune și au recuperat prejudiciul.

La data de 2 septembrie a.c., o femeie de 28 de ani, din Feldru, s-a prezentat la sediul Poliției unde a solicitat sprijinul polițiștilor, sesizând faptul că a fost înșelată. Astfel, în timp ce se afla în municipiul Bistrița, pe drumul național 17C,  zona Dealul Dumitrei femeia ar fi fost acostată de un bărbat care, sub pretextul că nu mai are bani de motorină, i-ar fi oferit un inel, prezentat ca fiind din aur, în schimbul sumei de 300 de lei. Când a ajuns la o casă de amanet, femeia a constatat că a fost înșelată, inelul fiind metalic, fără valoare.

Au fost demarate investigațiile și, în scurt timp, în localitatea Uriu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat și oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în care se afla bărbatul bănuit de comiterea faptei.

Acesta a fost identificat ca fiind un bărbat de 28 de ani, din Urlați județul Prahova și  a fost condus la sediul Poliției Municipiului Bistrița de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale. Prejudiciul a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările pentru infracțiunea de înșelăciune.

Pentru prevenirea unei înșelăciuni, polițiștii specializați în investigarea criminalității vă recomandă:

  • Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească şi să afle detalii despre familie sau vecini.
  • Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate si legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată.
  • Să fiţi sceptici atunci când  sunteţi anunţaţi din senin, prin telefon, că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani sau atunci când  sunteţi anunţaţi că o rudă are nevoie de ajutorul dumneavoastră!
  • Să manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (CNP, serie, nr. buletin, număr de cont s.a.) şi cu atât mai mult când vi se cere să plătiţi diverse taxe pentru a intra în posesia așa-zisului premiu.
  • Dacă totuşi plătiţi, păstraţi actele doveditoare ale plăţilor efectuate pentru a ajuta poliţia în anchetă.
  • Verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune că sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani;

Pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi toate amănuntele poliţiei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER