Conectează-te cu noi

Eveniment

Prăpăd în Dej, după furtună – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Acoperișuri căzute la pământ, străzi și imobile inundate, copaci doborâți și mașini avariate – acesta este bilanțul furtunii care s-a abătut asupra municipiului Dej în această după-amiază.

Timp de o oră, municipiul Dej s-a aflat sub COD ROȘU de vreme severă: ”vijelie puternică, intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 80…90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula peste 30 l/mp”, au transmis meteorologii. Populația a fost avertizată prin RO-ALERT, prea târziu însă.

Furtuna a făcut ravagii în oraș: mai multe acoperișuri au fost smulse de vânt și s-au prăbușit, străzi și case au fost inundate, iar mai mulți copaci s-au făcut una cu pământul. Până la ora publicării acestui material s-au făcut zeci de sesizări la 112 pentru îndepărtarea arborilor/ elementelor de construcții doborâte sau evacuarea apei acumulate.

ACTUALIZARE: “Peste 100 de solicitări au fost înregistrate pentru intervenția pompierilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc în zona Dej. Unsprezece echipaje de pompieri, din cinci subunități ale ISU Cluj răspund în aceste momente solicitărilor venite din partea cetățenilor din municipiul Dej (strada Fragilor, 1 Mai, Aurora, s.a.), precum și din localitățile Bonțida, Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea. Au fost înregistrate solicitări privind acoperișuri sau elemente de construcții doborâte de vântul puternic, precum și arbori căzuți la pământ. De asemenea, rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilități. Până în acest moment nu au fost persoane rănite”, a informat ISU Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER