Conectează-te cu noi

Recomandări

PREMIERĂ. De ce au intervenit polițiștii locali din Dej la meciul cu ”U”? – VIDEO

Publicat acum

pe

tinutul secuiesc suporteri Unirea Nimeni Altii

loading...

De ce au intervenit polițiștii locali din Dej pentru a înlătura cele două bannere afișate de suporterii Unirii la meciul cu ”U”Cluj? Dej24.ro a obținut răspunsul!

Știrea că suporterii Unirii Dej au afișat două mesaje considerate dure la adresa ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a făcut înconjurul televiziunilor și ziarelor din România. Reacția clubului dejean nu a întârziat să apară, ieri, în premieră, pentru Dej24.ro.

”Respectivele bannere au venit odată cu suporterii. Clubul nostru nu a fost niciodată anunțat de prezența unor bannere care să fie cu tentă naționalistă sau șovină. Într-adevăr, galeria a cântat Imnul Național al României la începutul meciului și cam atât a fost. Menționăm că nu a fost vorba despre niciun atac la persoana doamnei ministru (n.r a Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă) și nici nu s-a scandat împotriva acesteia, episodul fiind unul minor. Considerăm că nu trebuia să se ajungă aici”, a declarat pentru Dej24.ro Retegan Simion, președintele clubului de volei dejean, care ne-a mai precizat că Poliția Locală Dej s-a autosesizat când au fost afișate de către galerie cele două bannere.

Astăzi, polițiștii locali ne-au explicat de ce au intervenit, în peluză, la meciul de sâmbătă. ”Polițiștii locali au acționat în baza Legii nr. 4 din 9 ianuarie 2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive. Polițiștii locali au acționat în scop preventiv, în vederea combaterii incitării la ură din partea suporterilor Unirii și pentru a se evita mici incidente (art. 10 din lege – s) se interzice amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuală pe gardul care delimitează suprafața de joc de tribună sau în orice alte locuri care împiedica fie buna vizibilitate a jocului de către spectatori, fie asigurarea unei intervenții oportune, în caz de necesitate)”, a declarat pentru Dej24.ro Adi Bogdan, șeful Poliției Locale Dej.

Vă reamintim, sâmbătă, la meciul de volei dintre Unirea Dej și Universitatea Cluj, ”Nimeni Alții”, suporterii Unirii, au afișat două bannere ”adresate” ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă. ”Ținutul secuiesc nu există” și ”Interzicerea Imnului de Stat = Trădare Națională” au fost cele două mesaje afișate de suporterii Unirii, în debutul partidei (minutul 0:27, pe video). Tot atunci, cei aproximativ 20 de fani din peluză au intonat Imnul Național al României (min. 0:43), în aplauzele spectatorilor prezenți în Sala Sporturilor din Dej.

La doar câteva minute, mesajul ”Ținutul secuiesc nu există” a fost îndepărtat după ce Poliția Locală a intervenit și le-a cerut tinerilor să dea jos bannerul de pe gard (min. 2:43). ”A venit la noi și ne-a spus să îl dăm jos, că cine suntem noi să ne dăm cu părerea, că de ce facem acuzații?!”, ne-a mărturisit unul dintre suporteri. Chiar și așa, la sfârșitul meciului, suporterii Unirii au reafișat mesajul.

Citește pe aceeași temă: 

PREMIERĂ. Oficial Unirea Dej: ”Clubul nostru nu a fost niciodată…”. Știrea, preluată de presa centrală – VIDEO

Suporterii din Dej, la meciul cu U Cluj: ”Ținutul secuiesc NU EXISTĂ”. Au intervenit POLIȚIȘTII! – VIDEO

LIVE Unirea Dej – ”U” Cluj 3-0 | VOLEI – FOTO/VIDEO

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER