Conectează-te cu noi

Administraţie

Primăria Dej anunță lansarea proiectului „Crearea și dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Dej”

Publicat acum

pe

atractii-turistice-dej-01

Unitatea Administrativ – Teritorială – Municipiul Dej anunţă lansarea proiectului „CREAREA ȘI DOTAREA CENTRULUI NAȚIONAL DE INFORMARE ȘI PROMOVARE TURISTICĂ DEJ”.

Contractul a intrat în vigoare pe data de 27 februarie 2015 și a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Organismul Intermediar pentru Turism este reprezentat de Autoritatea Naţională pentru Turism, prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.

Proiectul este cofinanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivităţii României ca destinaţie turistică,  Operaţiunea „Crearea Centrelor Naţionale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) și dotarea acestora”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea și dotarea unui Centru Național de Informare și Promovare Turistică în vederea dezvoltării turismului și creșterii numărului de turiști în Municipiul Dej și în zonele limitrofe.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • Construirea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Dej, în scopul dezvoltării turismului și creșterii numărului de turiști în municipiu și în zonele limitrofe.
 • Crearea unui web site și a unei baze de date cu informații turistice complete și actualizate, în scopul creșterii utilizării Internetului în serviciile de rezervare și promovare turistică.
 • Crearea și dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică cu echipamentele necesare unei bune funcționări a  activității acestuia, în scopul dezvoltării turismului în municipiul Dej.
 • Amplasarea a trei firme luminoase, a unui logo „România” volumetric, un catarg și două borne semnalizatoare, în scopul creșterii vizibilității Centrului Național de Informare și Promovare Turistică creat.

Activitățile proiectului:

 • Construcția centrului – reprezintă o activitate care se va desfașura pe durata a 10 luni de implementare, prin care se va realiza construcția propriu-zisă a centrului.
 • Crearea / dezvoltarea web site-ului 
 • Crearea bazei de date cu informații turistice
 • Dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică – în cadrul acestei activități se va realiza dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică cu utilaje – energie regenerabilă, utilaje – instalații termice,  dotari interioare – instalații, echipamente și dotări de climatizare, siguranță la foc, antiefracție și P.S.I., cu echipamente IT, de comunicație și software, cu dotări interioare – mobilier și dotări exterioare pentru vizibilitatea centrului.

 

Proiectul are o valoare totală de 629.979,99 lei, valoarea totală eligibilă a proiectului este de 618.981,19 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională este de 559.373,30 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 47.228,27 lei, iar co-finanţarea eligibilă a beneficiarului este de 12.379,62 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni, respectiv din 28 februarie 2015 până în 27 decembrie 2015.

Administraţie

DEJ | Modificări în programul de funcționare al patinoarului

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej anunță modificarea programului de funcționare al patinoarului.

În cursul săptămânii patinoarul va fi deschis de la ora 12:00, iar intrarea pe patinoar se va realiza după următorul program:

Luni- Vineri

 1. 12:00- 13:30
 2. 14:00- 15:30
 3. 16:00- 17:30
 4. 18:00- 19:30
 5. 20:00- 21:30.

Totodată în cursul săptămânii, la fel ca în anii anteriori, elevii din școlile dejene vor putea să își desfășoare pe patinoar orele de sport după un program prestabilit.

La sfârșitul săptămânii programul patinoarului va fi următorul:

Sâmbătă- Duminică

 1. 10:00- 11:30
 2. 12:00- 13:30
 3. 14:00- 15:30
 4. 16:00- 17:30
 5. 18:00- 19:30
 6. 20:00- 21:30

”Deoarece calitatea gheții este influenţată de condiţiile meteorologice, când situația o va impune, administraţia locală îşi rezervă dreptul de a modifica programul de funcţionare al patinoarului”, transmite Primăria Municipiului Dej.

Continuă să citești

Administraţie

DEJ | Start la plata taxelor și a impozitelor!

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej informează contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, că începând de astăzi, 13 ianuarie, se pot plăti impozitele și taxele locale, aferente anului 2020, precum și restanțele din anii precedenți.

Impozitele și taxele locale pentru anul în curs, au două scadențe de plată: 31.03.2020, respectiv 30.09.2020, cu excepţia taxelor pe clădire şi teren, care au scadenţă data de 25 a lunii următoare.

Pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale la clădiri, terenuri și mijloace de transport, până la data de 31.03.2020, se acordă o bonificație în procent de 10%, atât în cazul persoanelor fizice cât și a persoanelor juridice.

Taxele și impozitele pot fi achitate zilnic la Primăria Municipiului Dej de luni până vineri, între orele 08:00- 16:00, precum și online pe site-ul www.primariadej.ro, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de „Ghiseul.ro”, modalitate pentru care este nevoie de înregistrare pe site-ul „www.ghiseul.ro”.

Continuă să citești

Administraţie

E oficial! În Dej vor circula autobuze electrice turcești! Când vor fi livrate primele unități – GALERIE FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Municipiul Dej va cumpăra 20 de autobuze electrice de la producătorul turc Karsan, care vor fi livrate până în luna august a anului 2020.

Primul contract prevede livrarea a 8 autobuze Karsan Atak și a 4 autobuze Karsan Jest, iar pentru restul de 8 autobuze contractele vor fi semnate ulterior. Primele unități vor ajunge în Dej în primăvara anului viitor, ultimele în august 2020.

Autobuzele electrice Karsan sunt produse în pateneriat cu BMW pe platforma modelului electric BMW i3. Astfel, Karsan Atak are un motor electric de 313 cai putere și un cuplu de 2.400 Nm, în timp ce acumulatorul de 220 kWh furnizate de BMW oferă o autonomie de până la 300 de kilometri, scrie Automarket.

O încărcare completă a bateriei se realizează în numai 3 ore, în cazul utilizării unor stații de încărcare rapidă. Modelul are capacitate de 52 de locuri.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare