Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Primăria Dej anunță noi restricții de circulație în Piața Bobâlna!

Publicat acum

pe

loading...

Primăria Municipiului Dej anunță restricții de circulație în Piața Bobâlna cu ocazia desfășurării evenimentului „Magia Sărbătorilor”, care va avea loc în centrul municipiului, în data de 5 decembrie, cu începere de la ora 17:00.

Pentru buna desfășurare a activităților, începând cu data de 4 decembrie, ora 20:00, circulația în Piața Bobâlna va fi închisă până în 5 decembrie, la finalul activităților.

Șoferii care au traseu prin piața centrală, sunt sfătuiți să aleagă străzile adiacente acesteia și să nu își lase autoturismele parcate în zona cu restricții.

 

FOTO – Arhivă

CITEȘTE ȘI:

”Magia sărbătorilor”, a patra oară la Dej. FUNtasticii și Clubul lui Mickey Mouse, invitați

Social-Cultură

DEJ | „Colind din suflet de copil”, ediția a VII-a, în incinta bisericii ortodoxe de pe strada Gutinului!

Publicat acum

pe

loading...

Protopopiatul Ortodox Român Dej organizează un concert de colinde intitulat „Colind din suflet de copil”, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

Potrivit organizatorilor, evenimentul va avea loc marți, 10 decembrie, cu începere de la ora 17, în incinta Bisericii Ortodoxe „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, situată în Dej, pe strada Gutinului.

Vor participa elevi de la mai multe școli din Dej, în prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, concertul de colinde intitulat „Colind din suflet de copil” a ajuns la a VII-a ediție. Acest concert este organizat de către protopopiatul nostru și școlile gimnaziale de pe raza Protopopiatului Dej, iar anul acesta s-au alăturat și tinerii de la Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Dej. Încă de la prima ediție am observat cât de importantă este legătura dintre familie, școală și biserică. La acest concert vom avea ocazia să vedem o parte din truda pe care o fac cu timp și fără timp părinții și dascălii noștri. Pitagora spunea „omul nu este niciodată atât de mare ca atunci când se lasă în genunchi să ajute un copil”. Părinții și dascălii zilnic se apleacă asupra copiilor pentru a-i ajuta și pentru a-i pregăti pentru viață. Vom fi colindați de 12 cete de colindători și vom fi onorați de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul nostru. Concertul va avea loc în data de 10 decembrie, ora 17:00, în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a Parohiei Dej I. Vă așteptăm cu drag să-l slăvim împreună prin colind pe pruncul Iisus”, a spus părintele protopop Ioan Buftea.

Continuă să citești

Social-Cultură

Profesor de matematică din Dej: „Ne complăcem în aceleași cunoștințe sterile, utile pentru 1% dintre elevi”

Publicat acum

pe

loading...

79 de țări au dat testul PISA în anul 2018 însă, dintre acestea, România și-a înrăutățit cel mai vizibil rezultatele la matematică față de testarea din 2015 și a obținut de această dată un scor cu 14 puncte mai mic.

Cu o medie la matematică cu 59 de puncte mai mică decât media țărilor OECD, România a se află pe ultimul loc din UE la acest capitol.

Profesorul de matematică Sorin Borodi, de la Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” din Dej, atrage de ani buni atenția asupra felului prea abstract în care este predată această materie în România și militează pentru o mai bună conexiune între cunoștințele de la școală și viața reală.

În toată lumea, din Polinezia până în Africa, educația face salturi semnificative de la un an la altul. Numai noi ne cramponăm în trecut și nu vrem să vedem ce este bun pentru elevi. La matematică, noi rămânem în învățământul nostru prăfuit și neatractiv. La noi, să știți că aceste teste nu au fost niciodată privite cu seriozitate, dar adevărul e că, și dacă dascălii le-ar fi acordat importanță, rezultatele nu ar fi fost diferite”, crede Sorin Borodi, informează Republica.ro.

În opinia lui, testele PISA arată obiectiv starea educației dintr-o țară la un moment dat. Însă, din păcate, mulți profesori le consideră irelevante.

La noi, profesorii, aș vrea să mă refer la matematică, spun: De aia sunt rezultatele slabe pentru că acolo avem întrebări prin excelență transdisciplinare. La noi nu se predă în felul ăsta, de aceea nu avem rezultate. E și aici un adevăr, însă la urma urmei important e faptul că aceste rezultate sunt o dovadă clară că învățământul nu-și îndeplinește obiectivul. Din nefericire, nu ne ating aceste rezultate. Nu simțim nicio jenă: Asta e, nu se predă interdisciplinar, astea sunt rezultatele… În loc să protestăm, cu mic, cu mare noi, profesorii, să cerem să se lege odată învățământul ăsta al nostru de viața reală, noi ne complăcem în aceleași cunoștințe sterile, utile pentru 1% dintre elevi”, spune Sorin Borodi.

Faptul că la matematică rata analfabetismului funcțional este de 47% este, în opinia sa, un efect al felului dezastruos în care se predă în România.

Continuă să citești

Social-Cultură

Copilașii din Dej și ”prietenii lui Moș Crăciun” s-au bucurat împreună de ”Magia sărbătorilor” – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an, la începutul lunii decembrie, să aibă loc la Dej evenimentul ”Magia sărbătorilor”.

Evenimentul dedicat copiilor – organizat de Primăria Municipiului Dej – a debutat în această după-amiază, la ora 17, în Piața Bobâlna, cu spectacolul muzical de Crăciun – cu mascote si personaje – intitulat ”Prietenii lui Moș Crăciun”. În cadrul acestuia, odată cu Moș Crăciun și ajutoarele sale de nădejde, au fost prezenți pe scenă și cei mai îndrăgiți șoricei ai copilăriei, precum și Alba ca Zăpada și Prințul, alături alți invitați surpriză.

În ciuda temperaturii scăzute, cei mici – prezenți în centrul orașului alături de părinți, frați, bunici sau verișori – s-au bucurat timp de peste o oră de personajele lor preferate din desenele animate, alături de care au cântat și au dansat. În tot acest timp, doritorii s-au pictat pe față și au imortalizat, prin fotografii, ”magia sărbătorilor”.

La finalul evenimentului ajuns la cea de-a cincea ediție, copilașii au primit dulciuri și s-au bucurat de un spectaculos foc de artificii.

Vezi o GALERIE FOTO de la eveniment pe pagina de facebook Dej24.ro.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare