Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Primăria Mica ajută persoanele peste 65 de ani cu procurarea alimentelor și medicamentelor

Publicat acum

pe

loading...

Primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz anunță că persoanele peste 65 de ani vor fi ajutate cu procurarea alimentelor și medicamentelor.

”Ca urmare a situaţiei create de virusul COVID-19, Primăria Comunei Mica vine în sprijinul persoanelor în vârsta, de peste 65 de ani, care nu au susţinători sau alta formă de ajutor în vederea asigurării de sprijin pentru aceştia, astfel încât să se minimalizeze expunerea lor în afara locuinţelor, pentru procurarea de alimente de stricta necesitate și medicamente pe cheltuiala solicitantului, transportul fiind asigurat de primărie. Relații se pot obține la următoarele nr.de telefon: 0724016690, 0264/226007, de luni pănă vineri între orele 8.00 – 16.00

Vă rugam respectaţi Ordonanţa Militara nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Totodată, medicii care îşi desfăşoară activitatea la cabinetele medicale din comuna Mica, dr. Chira Emanuil și dr. Şofineţ Rodica, informează cetăţenii că începând cu data de 25.03.2020 nu se mai fac consultaţii în localităţile Sânmărghita, Nireş şi Mănăstirea, până la încetarea stării de urgenţă. Cazurile acute vor fi consultate la cabinetul din localitatea Mica.

Pacienţii care au nevoie de reţete cronice nu se vor prezenta la cabinetul medical, ci vor lua legătura telefonic cu medicul de familie, iar medicamentele vor fi distribuite la domiciliu, în colaborare cu Primăria Mica.Este o opțiune la care puteți apela cu încredere în condițiile în care nu aveți pe altcineva care să vă ajute în acest sens.

Farmacia va fi deschisă după programul: marți 9-13 Mica, miercuri 9-10:30 Mica/ 11-13 Nireș, joi 9-13 Mica, vineri 9-13 Mica.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi puteţi conta pe sprijinul nostru la orice oră.
Să dăm dovadă de sprijin, solidaritate, responsabilitate și multă credință, iar bunul Dumnezeu să ne ajute să trecem cu bine peste această grea încercare la care este supusă întreaga lume.

Multă sănătate, dragii mei!”, transmite edilul.

Ştiri din zonă

Cluj | Încă cinci persoane au fost declarate VINDECATE de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Încă cinci persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Este vorba despre cinci persoane cu vârstele cuprinse între 28 și 77 de ani – trei din județul Covasna, una din Satu Mare și una din Cluj. Acestea au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

Până acum, la Cluj au fost declarate vindecate nouă persoane.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Femeie din Jucu, bănuită de înșelăciuni prin ”metoda Accidentul”. Mai mulți vârstnici, țintele ei

Publicat acum

pe

loading...

Polițiștii clujeni au identificat și depistat o femeie din comuna Jucu bănuită de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda Accidentul. În urma depistării, prejudiciul creat a fost recuperat în proporție de 90%.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, au identificat o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Jucu, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

Conform probatoriului administrat, în perioada 15 februarie – 28 martie, cea în cauză ar fi participat la comiterea mai multor fapte de înșelăciune, cauzând un prejudiciu total de peste 38.700 de lei.

La data de 30 martie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au depistat-o pe femeie pe raza municipiului Cluj-Napoca. În urma percheziției corporale efectuate, asupra femeii a fost găsită și ridicată suma de 12.500 de lei. Totodată, polițiștii au mai recuperat 21.400 de lei, bani proveniți din înșelăciuni. Astfel, prejudiciul total a fost recuperat în proporție de 90%.

Din investigații a reieșit că, la data de 27 martie, cea în cauză s-a deplasat la domiciliul unei femei de 92 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a ridicat suma de 3.500 de lei. De asemenea, la data de 28 martie, s-a deplasat la domiciliul unei persoane de 78 de ani, din Cluj-Napoca, de unde a preluat 32.000 de lei.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au stabilit că femeia ar mai fi comis o faptă de înșelăciune, prin aceeași metodă, în luna februarie a acestui an. Astfel, la data de 15 februarie, ar fi prejudiciat o femeie de 89 de ani, din Cluj-Napoca, cu suma de 3.200 de lei.

Anterior, persoanele vătămate au fost contactate telefonic, fiind anunțate că fiii acestora au fost implicați în accidente rutiere și necesită intervenții chirurgicale, motiv pentru care le-au fost solicitați bani.

Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a femeii, precum și pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a celorlalți participanți.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Acțiune pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19 în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

În ultimele 24 de ore, 758 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și pentru menținerea ordinii publice pe raza județului Cluj.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 658 de persoane, iar 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate din județ au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență.

Ca urmare a acțiunilor, au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 124.500 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 23 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 9 clujeni, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

Au fost oferite informații medicale pentru 600 de apeluri venite din partea clujenilor, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030), de către cadre medicale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică.

În acest moment avem 507 persoane în carantină, 4.759 persoane se află în autoizolare la domiciliu, iar 142 persoane au ieșit din carantină.

De asemenea, un transport de aproximativ 20.000 măști FFP2, obținute din surse publice și private, a ajuns în județul Cluj, acestea urmând a fi distribuite către unitățile medicale și instituțiile implicate în prevenirea răspândirii COVID-19 de pe raza județului.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare