Conectează-te cu noi

....

Eveniment

Primarul din Fizeșu Gherlii, acuzat de INCOMPATIBILITATE de către ANI

Publicat acum

pe

....

Primarul comunei Fizeșu Gherlii este acuzat de incompatibilitate în funcţie şi fals în declaraţii, anunță Agenția Națională de Integritate (ANI).

....

Ionel Mânecan, primarul comunei Fizeșu Gherlii, este acuzat de fals în declaraţii deoarece nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse faptul că este administratorul unei firme. În plus, edilul ar avea şi un PFA deschis pe numele său.

„Se află în stare de incompatibilitate întrucât deține simultan cu funcția de primar atât funcția de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L cât şi calitatea de persoană fizică autorizată, în cadrul „MÂNECAN IONEL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) şi g) din Legea nr. 161/2003. FALS ÎN DECLARAŢII – MÂNECAN IONEL nu a menționat în declarațiile de interese depuse la 26 iulie 2012 și 02 mai 2013 funcţia de administrator al S.C. INFRATOTAL CONSTRUCT S.R.L.”, se arată într-un comunicat remis în cursul zilei de joi.

De asemenea, Laurenţiu Tor, primarul comunei Luna, este acuzat de conflict de interese administrativ şi penal pentru că ar fi semnat nişte acte prin care firma condusă de soţia sa a obţinut un contract de deszăpezire a drumurilor comunale.

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângp Judecãtoria Gherla, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, în cazul lui Mânecan, respectiv a infracţiunii de conflict de interese, în cazul lui Tor.

Aceeași inspectori precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER