Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Primarul unei comune din județul Cluj A DECEDAT! Guvernul urmează să organizeze alegeri anticipate

Publicat acum

pe

loading...

Primarul comunei Băișoara, Minodora Luca, a decedat aseară, la locuința sa, după ce a avut probleme de sănătate, pe care însă nu le afișa. În urmă cu câteva zile, înainte de sărbători, se bucura printr-o postare pe Facebook că s-a reîntâlnit cu fiica sa și cu un unchi, venit și el de departe, scrie turdanews.ro.

Să vă bucuraţi unii de ceilalţi pentru că asta este tot ceea ce contează, cu adevărat, pe această lume!”, era esența mesajului pe care primărița din Băișoara l-a transmis celor dragi, prin intermediul rețelei de socializare, chiar în 24 decembrie 2017, în ajun de Crăciun, care avea să fie ultimul Crăciun pentru ea.

Bine ați venit in Baisoara: Angela fiica mică din America si Dan verișorul meu bun, din Canada! Ma bucur ca petrec sărbătorile cu oameni dragi! Va doresc o vacanța deosebita!”, era mesajul pus în 15 decembrie 2017.

În 30 decembrie 2017 au apărut primele semne că ceva nu este în regulă. Primărița din comuna Budești, din Republica Moldova, care o cunoștea foarte bine pe primărița din Băișoara, a pus un anunț tot pe rețeaua de socializare: ”Ma rog Dumnezeu sa faca o minune si s-o readuca in rindurile noastre din segmentul intre viata si moarte! Suntem alaturi ci gindul si cu inima la Dumneavoastra, sa va intariasca Domnul, D.Angela, Emma, si pe apropiati, care ii veghiaza somnul. Este obosita,… ca dedicatia mamei Primar in serviciul comunitatii devenit vocatie este total pentru Oameni!”.

În 14 decembrie 2017, primărița din Băișoara anunța, cu bucurie, că a semnat două proiecte de finanțare pentru localitatea pe care o conducea. ”Ieri 13 Decembrie 2017, am semnat cu Ministerul Dezvoltării ,doua contracte:”Renovare Dispensar Baisoara “- valoarea proiectului 711.739 lei, din care contribuția Comunei Baisoara este de 39.622 lei si “Canalizare Sacel- “valoarea proiectului fiind 3.670.678 lei din care contribuția Comunei Baisoara este de 173.968 lei. Multumesc echipei implicată in proiecte din Primaria Baisoara: Ghib Liviu; Moteoc Domnica; Ciprian Bica, pentru sprijinul acordat! In curând voi fi chemată din nou la Minister ,pentru a semna un alt proiect, “Asfaltare in Stațiunea Muntele Baisorii.”Am in implementare” Asfaltare Muntele Cacovei”. Acest drum are terminat proiectul tehnic si e dat spre licitare. Multumesc Domnului ca am câștigat atâtea proiecte! Numai el știe prin câte greutăți am trecut! Sunt extrem de bucuroasa pentru orice suma adusă pentru comuna mea draga! Numai gânduri bune, pentru Comuna Baisoara!”. Erau ultimele ei zile, în slujba unei comunități care a reales-o și a reales-o de câte ori a candidat!

Mandatul câștigat în anul 2016, candidând din partea PNL, era cel de-al șaselea mandat de primar. În decursul carierei sale a primit mai multe distincții, pentru activitatea depusă în administrația locală, ceamnai importantă fiind aceea de ”Primar de 5 stele”. Atribuțiile de primar vor fi preluate de viceprimarul localității, iar Guvernul va trebui să organizeze alegeri locale anticipate parțialoe, la o dată care va fi anunțată ulterior.

 

Sursa – turdanews.ro

Ştiri din zonă

COVID-19 | Armata va patrula în Reteag și în alte două zone din județul Bistrița-Năsăud

Publicat acum

pe

loading...

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a hotărât ca în trei zone din județ, inclusiv în Reteag, pe lângă poliție și jandarmerie, să patruleze și armata. 

CJSU Bistrița-Năsăud a solicitat ajutorul armatei în Șintereag Gară, Reteag – strada Poieni spre Ciceu Giurgești și Pintic. Vă reamintim, în Reteag, comuna Petru Rareș, mai multe persoane infectate cu COVID-19 au decedat, iar altele au fost depistate pozitiv sau se află în autoizolare.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a declarat, zilele trecute, că dacă evoluția va fi negativă în Reteag, acestă localitate ar putea fi carantinată.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Forțele de ordine acționează zi și noapte în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Peste 320 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat ieri, 8 aprilie 2020, pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Astfel, autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 550 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 295 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 53 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 434.900 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 27 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore, au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 7 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 220 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Nu uitați! Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 1.200 persoane aflate în autoizolare la domiciliu, 91 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj: 91 de bolnavi infectați cu COVID-19, internați în spitale

Publicat acum

pe

loading...

Autoritățile au transmis în urmă cu puțin timp că, la nivelul județului Cluj, sunt 91 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19.

Cei 91 de bolnavi infectați cu COVID-19, din județul Cluj, sunt internați în spitalele dedicate din Cluj-Napoca.

Conform autorităților, în județul Cluj sunt 547 persoane în carantină și 1200 persoane în autoizolare la domiciliu.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare