Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Cluj!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns la Cluj și vor fi distribuite personalului medical care vine în contact direct cu populația, scrie Radio Cluj.

Următorul lot va ajunge la medicii de familie, care vor începe vaccinarea grupelor vulnerabile de pacienți.

Se administrează ca și gratuitate gravidelor, copiilor 6 luni-59 de luni, bolnavilor peste 65 de ani, bolnavilor cu afecțiuni cronice – în primul rând pulmonare, cardiace, metabolice, endocrine – cazuri care ar putea duce la agravarea prin contractarea gripei, a afecțiunii de bază. Anul trecut am avut un vaccin gripal trivalent, anul acesta avem vaccin gripal tetravalent, deci avem o șansă în plus de a acoperi cu spectru mai amre antigene gripale care vor să vină”, a declarat Mihai Moisescu, șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj.

Potrivit specialiștilor, virusul gripal începe să circule la mijlocul lunii decembrie, dar vaccinarea trebuie făcută mai repede, pentru că organismul are nevoie de 2-3 săptămâni ca să își creeze anticorpii specifici.

Ministerul Sănătății a achizitionat 1.500.000 de doze de vaccin tetravalent, care vor fi distribuite în teritoriu în mai multe tranșe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER