Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Primii fulgi de nea, din acest sezon, au căzut astăzi și la Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Prima ninsoare Dej (2)

Primele semne ale iernii au început să se facă simțite, în această dimineață, și la Dej.

Astfel, în această dimineață, la Dej, o ploaie măruntă s-a transformat în precipitații sub formă de lapoviță și ulterior dejenii au putut să se bucure de primii fulgi de nea.

Din păcate pentru cei mici, temperaturile pozitive înregistrate astăzi la Dej nu au permis depunerea unui strat consistent de zăpadă.

Pentru a preîntâmpina formarea de polei, utilajele de deszăpezire, din cadrul SADP Dej, și-au făcut apariția pe străzi. Acestea au împrăștiat material antiderapant, astfel că, la această oră, se circulă în condiții normale pe toate străzile și drumurile din municipiul Dej.

Vă reamintim, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, ieri, o avertizare COD GALBEN de ninsori, valabilă începând de astăzi, de la ora 06:00 și până vineri, la ora 09:00, în aproape toată ţara.

Precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h.

Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente”, arată Administraţia Naţională de Meteorologie.

temp_judete_mv1cd7000hevjgbd9f2r3v69i56j39t5_22

Pentru a preveni evenimentele nedorite pe drumurile publice, Poliţia Rutieră reaminteşte că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

CITEȘTE ȘI:

Recomandări ale Poliției Rutiere pentru un trafic în condiții de iarnă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER