Conectează-te cu noi

Naţional

Primul cetățean român mort de coronavirus! Avea și alte afecțiuni medicale

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Un român din Italia a murit după infectarea cu coronavirus, a informat MAE. Cetățeanul român avea și alte afecțiuni medicale.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Este vorba de o bătrână de 80 de ani, originară din Borşa, Maramureş, care suferea şi de alte boli. Femeia a murit acum 3 zile într-un spital, iar sâmbătă anunţul a fost făcut oficial de ministerul nostru de Externe.

Ea se afla în Italia pentru un tratament şi era plecată din luna ianuarie, împreună cu sora ei mai mică, de 75 de ani, care o îngrijea. Amândouă stăteau la copiii lor, rezidenţi în Italia.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19”, a transmis Ministerul de Externe.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER