Conectează-te cu noi

Eveniment

Probleme cu electricitatea în Dej. Mai multe județe din Transilvania sunt afectate

Publicat acum

pe

Mai mulți locuitori din Dej ne-au semnalat, în urmă cu puțin timp, că au rămas fără energie electrică. Alții ne-au spus că ”becurile se sting și se aprind”.

Din primele informații, este vorba despre o avarie majoră care afectează mai multe județe din Transilvania.

”Par a fi fluctuații, variații de tensiune… Se aprind și se sting becurile din casă, iar electronicele si electrocasnicele se tot pornesc și se opresc”, ne-au scris mai mulți dejeni. ”Tensiunea e scăzută”, ne-au semnalat alți locuitori din Dej.

Din informațiile noastre, centrul municipiului Dej este de asemenea fără energie electrică.

Probleme s-au semnalat și în Gherla, Cluj-Napoca, Bistrița-Năsăud, Baia Mare sau Sibiu, astfel că mai multe județe din Transilvania sunt afectate de defecțiune. Diferite publicații locale vorbesc despre întreruperi în tot nord-vestul țării. În unele orașe nu mai funcționează lifturile, semafoarele și alte utilități.

La acest moment se caută soluţii pentru remedierea problemelor.

ACTUALIZARE 1: ”Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au transmis responsabilii Transelectrica.

”A fost o cădere de tensiune în județele din Nord-Vestul României, dar s-a remediat”, a precizat prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean.

ACTUALIZARE 2: ”Întreruperea energiei electrice din zona de nord -vest a României, din ultimele ore, a fost cauzată de un incident care s-a produs la rețeaua electrică de transport europeană interconectată. Astfel că a fost afectată și țara noastră. Problemele au fost remediate, iar în acest moment consumatorii au din nou energie electrică. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E. De asemenea, aș dori să dau asigurări că Sistemul Energetic Național funcționează în parametri și nu are sincope”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Asociaţia Operatorilor de Transport şi Sistem din Europa (ENTSO-E) a anunţat că stabilitatea sistemului de transport al energiei din majoritatea ţărilor europene nu a fost afectată de avaria înregistrată vineri după-amiază, între orele 14:05 CET şi 15:08 CET, potrivit Agerpres. Într-un comunicat de presă, ENTSO-E precizează că o zonă din sud-estul regiunii Europei Continentale a fost separată în perioada menţionată de reţeaua interconectată a restului Europei Continentală, fiind înregistrată o cădere temporară de frecvenţă de aproximativ 250 mHz.

”Acţiunile coordonate şi răspunsul imediat adoptat de operatorii de transport au asigurat că stabilitatea sistemului nu a fost afectată în majoritatea ţărilor europene”, susţine ENTSO-E.

Asociaţia adaugă că a fost demarată o investigaţie asupra cauzelor şi condiţiile în care s-a produs acest incident.

Cauzele și condițiile în care s-a produs incidentul care a dus la probleme în alimentarea cu energie electrică în nord-vestul țării urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E, anunță Transelectrica.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER