Conectează-te cu noi

Naţional

PROGNOZA METEO în toată țara. Vremea se încălzește, dar vor fi și ploi

Publicat acum

pe

....

Administraţia Naţională de Meteorologie a României (ANM) a transmis, azi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în ţară.

TRANSILVANIA

În perioada 29 mai – 2 iunie se estimează că valorile diurne vor creşte treptat, de la 23 de grade, în medie, spre 25-26 de grade în zilele de 1 şi 2 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie vremea se va răcori, urmând a se înregistra în medie 23 de grade, pentru ca după 7 iunie o uşoară încălzire a vremii să determine temperaturi maxime spre 24-25 de grade, la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Minimele nu vor varia semnificativ pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că sunt estimate a se înregistra valori medii de 10-12 grade, cele mai mici temperaturi urmând a se înregistra în primele două nopţi.

....

MARAMUREŞ

Pe parcursul intervalului de prognoză, valorile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că sunt estimate la nivel regional maxime în jurul a 25 de grade, în medie; cele mai mari valori urmând a se înregistra în perioada 31 mai- 02 iunie şi în zilele de 10 şi 11 iunie. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, fiind estimate a se înregistra la nivel regional medii de 10-12 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 iunie.

BANAT

Media temperaturilor maxime va creşte de la 23…24 de grade în primele zile din interval spre valori în jurul a 26 de grade în zilele de 1 şi 2 iunie, apoi o uşoară răcorire a vremii va determina scăderea valorilor medii a maximelor până spre 24 de grade, în ziua de 6 iunie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, astfel că, în medie, se vor înregistra maxime de 25 de grade. În intervalul 29 mai – 8 iunie variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie înregistrându-se 12-13 grade, pentru ca ulterior datei de 8 iunie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză, media temperaturii minime să crească uşor până spre 14 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor şi ale serilor.

CRIŞANA

În perioada 29 mai – 2 iunie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 25 de grade. Ulterior datei de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză sunt estimate a se înregistra în medie, maxime de 24-26 de grade. Pe parcursul intervalului de prognoză, minimele nu vor varia semnificativ, fiind estimate a se înregistra valori de 12-13 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezilor şi a serilor.

MOLDOVA

În perioada 29 mai – 2 iunie temperaturile diurne vor creşte uşor de la o zi la alta, fiind estimte la nivel regional a se înregistra valori medii de 25…27 de grade. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, urmând ca în intervalul 4 – 7 iunie să se înregistreze în medie maxime în jurul a 24 de grade, iar spre finalul celei de-a doua săptămânii de prognoză, temperaturile maxime vor creşte uşor până spre medii în jurul a 26 de grade la nivel regional. Variaţiile termice în regimul nocturm al temperaturilor vor fi nesemnificative pe parcursul intervalului de prognoză, astfel că la nivel regional sunt estimate a se înregistra 12-14 grade, în medie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în ziua de 4 iunie.

DOBROGEA

Pornind de la 22 de grade, în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor creşte până spre 25 de grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 30 mai – 2 iunie. Ulterior datei de 2 iunie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că sunt estimate la nivel regional a se înregistra în medie 24 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 14-16 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 31 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în noaptea de 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai).

MUNTENIA

Pornind de la 24 de grade în medie, în prima zi a intervalului de prognoză, valorile diurne vor creşte până spre 27…28 de grade, în zilele de 2 şi 3 iunie. Ulterior zilei de 2 iunie, vremea se va răcori, fiind estimate la nivel regional în intervalul 4 – 7 iunie, maxime în jurul a 24 de grade, în medie. În perioada 8 -11 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor, fiind estimate a se înregistra, în medie 26 de grade. Mediile temperaturilor minime estimate la nivelul regiunii vor fi de 12-14 grade, cele mai scăzute valori fiind estimate a se înregistra în perioada 29 mai – 3 iunie, iar cele mai mari în nopţile de 10 şi 11 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în primele zile ale intervalului (29 şi 30 mai), şi din nou în intervalul 4 – 11 iunie.

OLTENIA

În prima zi a intervalului, valorile termice diurne vor fi de 22…23 de grade, în medie, apoi vremea se va încălzi treptat până la o medie regională a acestora în jurul a 27 de grade. Ulterior zilei de 3 iunie, vremea se va răcori, astfel că în perioada 4 -7 iunie se estimează a se înregistra la nivel regional temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, apoi până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză acestea vor creşte uşor de la o zi la alta, ajungând până spre medii în jurul a 26 de grade. În ceea ce priveşte regimul nocturn al temperaturilor sunt prognozate uşoare variaţii termice, astfel media acestora va fi cuprinsă între 12 şi 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în perioada 29 mai -31 mai, şi din nou în intervalul 4 iunie -11 iunie.

LA MUNTE

Valorile termice estimate pe parcursul celor două săptămâni vor fi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 13-15 grade şi minime de 6-8 grade. Pe parcursul întregului interval probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezilor şi ale serilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER