Conectează-te cu noi

Naţional

Programa pentru Evaluarea Națională și BAC 2021, modificată

Publicat acum

pe

Ministrul educaţiei a anunțat că a semnat un ordin pentru ”adaptarea la realităţi” a programelor pentru examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat din 2021.

Demersul vine după ce au existat voci în spațiul public, în special din partea asociațiilor de elevi, care cereau ca materia de examen să fie făcută mai suplă și să fie scoase unele capitole. 

De asemenea, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele de antrenament (modelele de subiecte) pentru examenele naționale vor fi publicate începând cu data de 22 februarie.

”Această adaptare vizează doar tematica de examen. Se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare. Această adaptare s-a făcut cu atenție deosebită asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online (lunile noiembrie – februarie), acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica de examen cuprinde până la patru ani de materie și pentru Evaluarea Națională, și pentru Bacalaureat, în funcție de specificul disciplinei”, a spus ministrul educației, precizând că adaptarea programei s-a făcut ținând cont inclusiv de materia care a fost predată în online în anul școlar precedent. „Elevii de clasa a VIII-a care susțin Evaluarea Națională vor avea o tematică adaptată și din perspectiva predării online din semestrul I al clasei a VIII-a, și din semestrul al II-lea al clasei a VII-a”, a exemplificat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a anunțat că vor exista ”cu siguranță” simulări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER