Conectează-te cu noi

Social-Cultură

PROGRAMUL manifestărilor din Garnizoana Dej, de Ziua Forțelor Terestre. Se deschid porțile la Batalionului 811 Infanterie ”Dej”

Publicat acum

pe

Ziua de 23 aprilie marchează, în fiecare an, prăznuirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual al Forțelor Terestre, cea mai cuprinzătoare și reprezentativă categorie de forțe a Armatei României.

În Garnizoana Dej, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre, se desfășoară după următorul program:

 • În data de 19 aprilie 2023, începând cu orele 15.00, la Cercul Militar Dej, s-a organizat un simpozion dedicat Zilei Forțelor Terestre, unde au fost prezentate teme specifice. Cu acest prilej a avut loc premierea câștigătorilor competițiilor de șah și minifotbal „Cupa Forțelor Terestre” organizate de comandamentul Bazei 4 Logistică „TRANSILVANIA”. La competiție au participat, pe lângă echipele constituite din cadrul unităților militare și loturile altor instituții din garnizoană: Poliția Dej, Jandarmeria Dej, ISU Dej, Salina Ocna Dej.
 • În data de 21 aprilie 2023 în toate cazărmile din municipiul Dej vor avea loc adunări festive în care se prezintă Ordinul Ministrului Apărării Naționale și Mesajul șefului Statului Major al Forțelor Terestre cu prilejul sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.
 • În data de 21 aprilie 2023 între orele 09.30-13.30 la sediul Batalionului 811 Infanterie se va organiza „Ziua Porților Deschise”, cu o expoziție statică cu mijloace tehnice, armament și echipamente militare specifice.

De asemenea la nivelul Garnizoanei Dej, în data de 21 aprilie 2023 începând cu orele 12.00, în Cimitirul Eroilor Dealul Florilor, se va desfășura Ceremonia militară de depuneri de coroane și jerbe de flori, care va cuprinde următoarele activități:

 • Intonarea Imnului Național al României;
  • Oficierea serviciului religios;
  • Alocuțiunea Comandantului garnizoanei Dej;
  • Depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentele Eroilor;
  • Defilarea gărzii de onoare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER