Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Proiect ambiţios pe o stradă din Cluj! Sistem care numără maşini, biciclete şi pietoni

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitaţia de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 din fonduri europene. Proiectul include, în premieră, un sistem inteligent de management al traficului, care va număra maşini, biciclete şi pietoni, dar şi autoturismele care trec pe culoarea roşie a semaforului, scrie Mediafax.

Directorul Direcţiei Evenimente Publice şi Informare Cetăţeni din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a declarat, duminică, pentru sursa citată, că proiectul are o valoare de 12 milioane de euro.

S-a lansat licitaţia pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, un proiect de 12 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85% din fonduri europene. Proiectul prevede, printre altele, extinderea benzilor dedicate pentru transportul în comun de la 3 m la 4,5 m, astfel încât să poată fi creată şi o bandă pentru biciclete. În premieră, artera va avea un sistem inteligent de management al traficului, care va număra maşinile, biciclete şi pietonii. De asemenea, va avea o componentă de măsurare a vitezei maşinilor şi de numărare a celor care trec pe culoarea roşie. Datele şi rapoartele colectate vor putea fi analizate şi vor fi folosite pentru politicile publice, dacă apare o problemă într-o intersecţie să ştim ce măsuri să luăm”, a spus Cîmpean.

De asemenea, vor fi modernizate trotuarele, se vor planta arbori noi, va fi creat un stand pentru taxiuri electrice cu staţia de încărcare aferentă, dar se vor schimba şi stâlpii de iluminat cu LED care vor avea wifi integrat pentru a se putea furniza internet în spaţiul public.

Bulevardul modernizat, cu o lungime de aproape 3 km, va avea şi staţii de încărcare pentru biciclete şi trotinete electrice. Va fi amplasat mobilier stradal modern, cu bănci care vor permite încărcarea telefoanelor mobile şi a tabletelor”, a afirmat Ovidiu Cîmpean.

Termenul limită de depunere a documentelor este 29 martie, lucrările urmând să înceapă în vara acestui an şi să dureze 15 luni.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER