Conectează-te cu noi

Naţional

Proiect de lege: Limita de viteză în localități ar putea să crească la 70 km/h

Publicat acum

pe

Valcele DN1C Dej

Un proiect de lege care prevede creșterea vitezei limită în localități la 70 km/h pentru motociclete și mașini și la 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule a fost depus de mai mulți senatori PSD.

Scopul acestui proiect este de a fluidiza traficul și în așa fel se va reduce și oboseala șoferilor, conform hotnews.ro.

Proiectul prevede modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, astfel:

Limită maximă de viteză în localități este de 70 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B și 60 km/h pentru celelalte categorii de autovehicule, așa cum sunt ele descrise în Anexa I la OUG nr. 195/2002.

Indicatoarele rutiere provizorii de avertizare și restricționare a vitezei în trafic, aflate pe sectoarele de drum pe care se execută lucrări, vor fi însoțite de plăcute adiționale lizibile inscripționate cu perioadă de desfășurare a lucrările precum și intervalul orar în care se execută aceste lucrări. La expirarea perioadei de execuție înscrisă pe plăcuțele adiționale, indicatoarele își pierd valabilitatea”.

În expunerea de motive, inițiatorii menționează că se impune creșterea vitezei de circulație în interiorul localităților pentru a „permite fluidizarea traficului pe drumurile aglomerate din România și reducerea timpilor de condus pentru șoferi, reducându-se oboseală acestora”.

Inițiatorii sunt patru senatori PSD, între care și liderul acestora, Mihai Fifor. Proiectul a fost înregistrat la Senat marți și se află în dezbatere publică.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER