Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Proiect european pentru restaurarea Ansamblului Castel Banffy din Bonțida

Publicat acum

pe

Castelul Banffy Bontida

Consiliul Judeţean Cluj a decis depunerea spre finanţare europeană, până cel târziu în data de 25 noiembrie, a proiectului privind „Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj”, proiect aprobat de plenul forului administrativ judeţean în şedinţa ordinară din data de 31 octombrie 2016.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea şi conservarea Ansamblului monument istoric Castel Banffy din satul Răscruci, format din clădirea castelului şi parcul care-l înconjoară. Deschiderea acestuia pentru vizitare dar şi pentru organizarea de evenimente culturale va aduce o plus-valoare atât obiectivului turistic în sine cât şi zonei în ansamblu. Funcţionarea castelului ca şi centru de evenimente culturale va determina crearea, într-o primă etapă, a şase locuri de muncă, urmând ca, în funcţie de gradul de utilizare/vizitare al obiectivului, numărul acestora să crească progresiv.

Restaurarea Castelului Banffy din Răscruci va determina o creştere a potenţialului turistic al comunei Bonţida şi a zonelor limitrofe, cu consecinţele benefice de rigoare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a zonei. Mai mult decât atât, timp de cinci ani de la finalizarea proiectului Castelul va putea fi vizitat gratuit, fapt care va atrage, cu siguranţă, un aflux considerabil de turişti. În prezent, în paralel cu obţinerea tuturor avizelor aferente documentaţiei tehnico-economice a proiectului, echipa de specialişti a Consiliului Judeţean lucrează intens la finalizarea dosarului de finanţare în vederea accesării fondurilor europene în valoare de circa 4,5 milioane de euro”, a declarat Alin Tișe, preşedintele Consiliului Judeţean.

În contextul în care se intenţionează depunerea spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 – Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul ”Restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a

Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonţida, judeţul Cluj” este conceput ca având o valoare totală de 20.140.414,48 lei cu TVA, din care finanţarea nerambursabilă este de 19.296.310,51 lei cu TVA (98%), iar contribuţia proprie a Consiliul Judeţean Cluj este de 393.802,26 lei cu TVA (2%).

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER