Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Proiectul Rotary „Dinți frumoși, copii sănătoși” a continuat în mai multe școli din Dej – FOTO

Publicat acum

pe

Dinti Frumosi copii sanatosi Rotary Club (4)

Rotary Club Dej a continuat implementarea proiectului „Dinți frumoși, copii sănătoși” la încă două clase din municipiu.

Este vorba despre clasa a I-a C de la școala din cartierul Ocna Dej, învățător Mocodean Alexandra și despre clasa a I-a B de la Școala Generală „Avram Iancu” Dej, învățător Mureșan Dalia Sorina.

În cadrul acestor întâlniri, medicul stomatolog Violeta Mureşan le-a vorbit copiilor despre importanţa igienei orale, despre etapele periajului dentar efectuat corect, precum și despre alimentația sănătoasă și corectă în privința dinților, dând ca exemplu importanța reducerii cantității de zahăr consumat şi a dulciurilor. Totul exemplificat cu ilustraţii simple şi uşor de înţeles.

Proiectul face parte dintr-o amplă campanie naţională de profilaxie şi educaţie dentară, destinată elevilor din clasele primare. Aceasta se desfăşoară prin Rotary Club Dej, cu sprijinul Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova, avand ca medic de specialitate pe stomatologul Mureșan Violeta.

Necesitatea unui astfel de program se reflectă în statisticile care indică o gravă deficienţă în igiena dentară a copiilor. Numai o treime dintre copiii şcolari ai României folosesc periuţa de dinţi, în timp ce consumul pastei de dinţi la copiii cuprinşi în acelaşi segment de vârstă este de 38ml/an.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER