Conectează-te cu noi

....

Politic

Provocări și soluții pentru Dej. Viorel Băltărețu

Publicat acum

pe

....

”Multe orașe mici sau municipii din România au ajuns în situația de a-și căuta din nou identitatea, după ce principala industrie care domina activitatea acestora, s-a stins ca urmare directă a muncii ineficiente sau nesustenabile pe termen lung. Modelul cu o singura industrie per oraș a fost consacrat în perioada comunistă, în multe orașe de pe toată suprafața țării, înă acel model nu mai funcționază demult, iar provocările actuale cer o regândire a strategiei de dezvoltare.

Principalele provocări ale micilor orașe din România se regăsesc în jurul lipsei locurilor de muncă, un nivel de trai scăzut pentru cetățeni, un ritm mare al emigrării tinerilor și, desigur, lipsa investițiilor raționale.

....

În această situație se regăsește și Dejul. Însă cu o strategie bine pusă la punct, alianța USR Plus propune o serie de măsuri concrete pentru a depăși acest impas. Există deja o forță de muncă bine pregătită pentru sectorul industrial, însă e important să nu repetăm greșelile din trecut. În plus, Dejul dispune de o materie primă care acum pleacă la export neprelucrata, și anume sarea. Aceasta ar putea fi prelucrată și transformată în produse cu o valoare adăugată mai mare chiar de către companii din Dej.

Măsura logică pentru a concentra resursele orașului, alături de forța sa de muncă, este dezvoltarea de parcuri industriale, menite să stimuleze mai multe companii să se instaleze în Dej și să contribuie la infrastructura de producție și prelucrare a orașului.

De asemenea, în Dej se resimte o nevoie acută de infrastructură de calitate, pentru a conecta mai bine orașul de posibilitățile economice de la Cluj-Napoca. În acest segment, USR Plus, propune și susține construirea liniei de tren metropolitan de la Cluj-Napoca la Dej, centura Dejului, pe 4 benzi și drumul expres Cluj-Napoca – Bistrița, care să deservească direct locuitorii Dejului.

Pentru a încuraja inițiativele private, Alianța USR Plus susține descentralizarea fiscală, pentru ca Dejul să poată folosi local fondurile pe care le încasează prin dezvoltarea mediului antreprenorial, aici, acasă. De asemenea, susținem măsura Fără taxe pe salariul minim, măsură ce încurajează direct creșterea forței de muncă angajate cu contract legal, fără a împovăra micile afaceri cu taxe sufocante. O astfel de măsură va ajuta firmele mici să angajeze și va stimula pe termen lung crearea de locuri de muncă noi.

”În 6 decembrie votăm pentru un Dej mai prosper, un oraș care își poate valorifica potențialul economic și un oraș în care cetățenii pot duce un nivel de trai confortabil”, Viorel Băltărețu, candidat USR Plus la alegerile parlamentare din decembrie, 2020”, arată USRPLUS într-un comunicat de presă.

*advertorial cu caracter electoral

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER