Conectează-te cu noi

Politic

PSD Dej a prezentat oficial rezultatele obținute la alegeri. Cornel Itu: „Drumul de la Dej la Cluj e presărat de trandafiri” – VIDEO

Publicat acum

pe

Conferinta PSD Dej dupa alegerile locale 2016

Sediul PSD Dej a găzduit astăzi, 10 iunie, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele alegerilor de duminică.

În prezența mai multor membri ai PSD Dej, deputatul Cornel Itu, alături de consilierul județean Vasile Sălătioan, primarul municipiului Dej – Morar Costan și a primarul-ales al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, a făcut un bilanț al alegerilor locale de duminică și a rezultatelor obținute de PSD la nivel local și județean.

Vă reamintim, Morar Costan, a fost ales de locuitorii municipiului Dej pentru încă patru ani în fruntea urbei. Social-democratul a obținut, în urma alegerilor locale de duminică, nu mai puțin de 9066 voturi, ceea ce reprezintă 62,17% din numărul total de voturi valabil-exprimate la nivelul municipiului Dej.

PSD a reușit să obțină, în urma alegerilor locale de duminică, majoritate în CL Dej (11 mandate de consilieri locali), fiind o situație nemaiîntâlnită pentru municipiul Dej când un partid reușește așa ceva după anul 1989, potrivit spuselor edilului Morar Costan. Acesta a mai afirmat că până în acest moment nu poate veni „pe tavă” cu un viceprimar și că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, în urma negocierilor, va fi anunțat și un nume pentru această funcție.

În ceea ce-l privește pe primarul-ales al comunei Mica, Tiberiu Zelencz, acesta a reușit să smulgă electoratului  54,32% din voturi, în vreme ce Pavel Goron, principalul contracandidat, a obținut doar 22,7%.

În ceea ce-l privește pe Itu, acesta se află într-o situație mai deosebită. El va fi pus să aleagă între funcția de consilier județean și cea de deputat. Acesta speră ca PSD să facă majoritate în forul județean, cu ajutorul UDMR, și să fie numit președinte. În cazul în care liberalul Alin Tișe va fi ales în fruntea județului, Itu va alege funcția de deputat. Acesta are termen 14 zile, din momentul în care se anunţă oficial rezultatul alegerilor, să se decidă dacă rămâne în Parlament sau în Consiliul Judeţean Cluj. Dacă va alege funcția de deputat, locul său va fi ocupat de următorul candidat aflat pe lista PSD, Ioan Bota.

Mai multe detalii și declarații, în materialul VIDEO de mai jos!

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER