Conectează-te cu noi

Politic

PSD-iștii din Dej și împrejurimi au pornit spre mitingul din București – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Aproximativ 150 de membri și simpatizanți PSD din Dej și localitățile limitrofe au plecat, în această dimineață, spre București, acolo unde vor participa la mitingul ”împotriva abuzurilor”. 

Social-democrații s-au întrunit în această dimineață, în jurul orei 7, în fața Sălii Sporturilor din Dej, pe strada Nicolae Titulescu. După ce s-au organizat în două autocare și în câteva mașini personale, cei aproximativ 150 de oameni – membri sau simpatizanți PSD din Dej și localitățile din apropiere – au luat calea Bucureștiului, acolo unde vor participa, alături de “colegi” de-ai lor din toată țara, la mitingul ”împotriva abuzurilor”.

Costurile deplasării au fost asigurate de primarii și consilierii din zonă. ”Mergem la București pentru a participa la mitingul PSD-ului din această seară. Noi dorim normalitatea, să se schimbe ceva în această țară în așa fel încât să fie respectate drepturile fundamentale ale cetățeanului. În primul și în primul rând dorim să nu mai fie un stat securist, să nu mai fie un stat justițiar și dorim o normalitate la nivel național. Nu dorim o dispută tot timpul între liderii noștri politici, dorim de fapt să pună în prim-plan interesul național, interesul țării noastre. În acest sens facem acest miting pașnic. Eu sunt de 10 ani primar, niciodată nu am participat la un miting, acum doresc să particip împreună cu membri PSD din Dej și comunele limitrofe. Eu am discutat cu membri de partid, nu am discutat la nivel de instituții publice, la nivel de primării sau instituții de învățământ, numai membri de partid care au dorit să facă această deplasare. Fiecare am contribuit – consilieri locali, primari – la costurile aferente acestei deplasări, atât deplasarea ca atare – transportul -, cu factură legală, cât și pentru asigurarea apei și mesei necesare pentru tot ce înseamnă această perioadă”, a declarat primarul Morar Costan, care astăzi se deplasează în București în calitatea sa de președinte PSD Dej.

Cum distanța dintre Dej și capitală este de aproximativ 500 de kilometri, PSD-iștii dejeni vor petrece cel puțin 7 ore în mijloacele de transport, ținând cont că astăzi “toate drumurile duc la București” și șoselele vor fi probabil aglomerate.

Vă reamintim, PSD organizează astăzi un miting de mare amploare în Bucureşti. Evenimentul – care are ca temă ”apărarea democrației și a statului de drept” – va avea loc cu începere de la ora 20.

Decizia organizării unui miting în Capitală a fost luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD. ”Este un miting împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp. Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi sa mergem pana la capăt pentru că România să devină o ţară democratică, unde libertăţile şi drepturile fundamentale sunt respectate asa cum scrie în Constituţie şi în tratatele internaţionale. Îi asteptam pe toti cei care doresc sa trăiasca într-o ţară liberă”, a declarat Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

PSD a anunțat şi printr-un eveniment organizat pe Facebook că mitingul din Piaţa Victoriei va avea sloganul „Vrem prosperitate, NU Securitate!”.

Politic

Elek Levente și-a dat demisia din fruntea USR Cluj! Cine va asigura interimatul

Publicat acum

pe

USR Cluj anunță retragerea domnului Elek Levente de la conducerea filialei județene Cluj a partidului Uniunea Salvați România, după doi ani de la preluarea responsabilității de lider al organizației.

Conducerea filialei județene este asumată interimar de Christian Schuster, vicepreședintele cu cel mai mare număr de voturi la ultimele alegeri.

Interimatul va fi asigurat până la organizarea următoarei Conferințe Județene a USR Cluj, data acesteia urmând a fi stabilită de Biroul Județean.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

Politic

UDMR a înfiinţat un fond de solidaritate pentru edilii maghiari amendaţi pentru neîndepărtarea steagului secuiesc

Publicat acum

pe

UDMR a înfiinţat un fond de solidaritate unde fiecare membru poate dona sume de bani pentru sprijinirea financiară a primarilor Uniunii condamnaţi de instanţe să plătească amenzi pentru neîndepărtarea steagului Ţinutului Secuiesc arborat pe clădirile instituţiilor.

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Horvath Anna, coordonatorul proiectului, a declarat, miercuri, pentru Mediafax că donaţiile vor fi colectate, în primul rând, de la cei peste 2.000 de aleşi locali ai Uniunii, de la parlamentari şi europarlamentari.

Am înfiinţat în urmă cu o săptămână, prin intermediul unei asociaţii, un fond de solidaritate pentru primarii UDMR condamnaţi să plătească amenzi administrative de zeci de mii de lei pentru neîndepărtarea steagului Ţinutului Secuiesc arborat pe clădirile primăriilor, în urma unor procese pornite după somaţii primite de la prefecţi. Iniţiativa a pornit de la ultima decizie a instanţei care îl vizează pe fostul primar din Sovata, Peter Ferenc, obligat să plătească 42.000 de lei. Anterior, au mai fost cazurile primarilor din Mădăraş Ciuc şi din Miercurea Ciuc, obligaţi să achite 90.000 de lei, respectiv 75.000 de lei, amenzile fiind exorbitant de mari. În acest cont se vor colecta donaţii, venite de la cei peste 2.000 de aleşi locali ai UDMR, parlamentari şi europarlamentari, şi se vor plăti acele amenzi”, a spus Horvath, făcând apel la întreaga comunitate maghiară să contribuie la acest fond, având în vedere alte decizii similare care pot să apară, deoarece mai sunt procese pe rol.

Potrivit acesteia, prin demersul iniţiat, UDMR doreşte să transmită şi un mesaj către comunitatea românească prin care să arate că acţiunile primarilor care au arborat diverse simboluri pe primării nu sunt cauze individuale ale lor, ca aleşi locali, ci aceştia au în spate comunităţi întregi.

Horvath Anna a menţionat că membrii comunităţii maghiare au constatat că, în ultimul deceniu, nu au un partener politic de dialog în ceea ce priveşte realizarea unor proiecte cum sunt Legea privind protecţia minorităţilor naţionale sau cea care vizează autonomia culturală a Ţinutului Secuiesc.

Din partea statului român primim şi aceste semnale care încearcă să interzică şi să controleze şi acele modalităţi de exprimare a apartenenţei noastre comune la anumite simboluri şi valori culturale. Noi credem că acest lucru este foarte dăunător, periculos şi nedemn faţă de ceea ce ar trebui să însemne anul Centenarului, sărbătorit de o ţară întreagă. Anul 2018 ar trebui să însemne acceptarea de către majoritatea românească a acelor valori care înseamnă o resursă unică a ţării, iar astfel de decizii ale instanţei merg într-o direcţie opusă. O astfel decizie judecătorească încalcă flagrant art. 6 din Constituţia României şi angajamentele internaţionale asumate de România înainte de aderarea la UE şi NATO, prin ratificarea Convenţiei Cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale”, a subliniat Horvath.

Vicepreşedintele executiv al UDMR a afirmat că nu există în legislaţia naţională nicio prevedere care să interzică utilizarea unor simboluri pe instituţii publice, astfel că este de neînţeles cadrul legal care a stat la baza condamnării unor edili maghiari.

Din sumele strânse în fondul de solidaritate al UDMR se va plăti amenda fostului edil din Sovata, iar ulterior şi cea a primarului Uniunii din Miercurea Ciuc, în condiţiile în care primarul din Mădăraş Ciuc a achitat, deja, banii datoraţi.

 

Sursa – Mediafax

Continuă să citești

Politic

Ȋn acest an sunt programate lucrări de modernizare a căii ferate Dej – Cluj-Napoca!

Publicat acum

pe

Având ȋn vedere că numeroși clujeni fac naveta pe ruta Dej-Cluj-Napoca, ȋn luna iunie a acestui an, deputatul dejean Cornel Itu a solicitat Ministrului Transporturilor comunicarea stadiului lucrărilor de licitaţie publică pentru modernizarea secţiei de circulaţie Apahida-Dej, intervalul Gherla-Dej.

Răspunsul primit din partea Ministerului a confirmat demararea programului de reparaţii și consolidare a infrastructurii feroviare pe secţia Apahida-Dej, sursa de finanţare fiind asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Acest program presupune următoarele lucrări:

  • reparaţii la aparate de cale ȋn staţiile Jucu, Bonţida, Iclod și Gherla, pentru ridicarea restricţiilor de viteză;
  • reparaţii ȋntre staţiile Jucu-Bonţida pentru creșterea vitezei de circulaţie de la 50 km/h la 100 km/h;
  • reparaţii ȋntre staţiile Gherla-Iclod pentru creșterea vitezei de circulaţie de la 50 km/h la 70 km/h;
  • ȋnlocuirea traverselor din lemn cu traverse din beton ȋn staţia Dej Călători, precum și lucrări de reparaţii periodice cu ciuruire integrală.

Aceste lucrări sunt executate cu ajutorul unor firme specializate și au drept scop ȋmbunătăţirea condiţiilor de călătorie prin restabilirea vitezei de circulaţie, creșterea gradului de siguranţă, precum și reducerea costurilor de operare și ȋntreţinere a infrastructurii feroviare”, anunță deputatul Cornel Itu.

 

FOTO – Arhivă

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare