Conectează-te cu noi

Politic

PSD vrea să recupereze primarii care au trecut la PNL. În 2020, social-democrații din Dej au pierdut patru edili

Publicat acum

pe

La alegerile locale din 2020, mai mulți primari din județul Cluj – inclusiv din Dej și Turda – au trecut de la PSD la PNL, liberalii fiind pe cai mari la acel moment.

Acum, roata s-a schimbat. Edilii din mai multe comunități clujene și-ar fi arătat deja disponibilitatea de a reveni în PSD, în special cei care au mai fost în acest partid, spun sursele actualdelcuj.ro.

Cel mai mult, primarii sunt nemulțumiți că deși li s-au făcut multiple promisiuni, acestea nu au fost îndeplinite, nici măcar prin celebrul program guvernamental „Anghel Saligny”, în care proiectele locale de investiții au fost prioritizate după bunul plac al unor lideri locali.

Proaspăt revenit în PSD, Remus Lăpușan (unul dintre social-democrații cu state vechi), admite că în acest moment există discuții tocmai pe tema întăririi organizației de partid.

”De discutat am discutat și sigur că vor veni și primari înapoi, dintre cei care au fost, dar nu doar ei, poate vor mai veni și alții. Ne dorim și să-i reactivăm pe membrii PSD care s-au retras, dar și să aducem oameni noi. Vom avea o analiză serioasă. Nu există deocamdată negocieri concrete, doar discuții. Că se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, e o cale lungă pe care trebuie să o parcurgem și este timp până la alegerile din 2024. În ce mă privește, m-am întors în PSD să mă implic, așa am considerat că este cel mai bine”, a spus Remus Lăpușan pentru Actual de Cluj.

Un alt social-democrat cu state vechi, dejeanul Cornel Itu, care de asemenea a fost reactivat în partid, spune că în prezent este direct preocupat să întărească organizația PSD Dej și că își dorește să promoveze o serie de ”tineri foarte buni”. În ceea ce-i privește pe primari, Itu a subliniat că ar vrea ca unii să se întoarcă, dar cu certitudine „nu trebuie să se întoarcă toți”.

”Sunt de părere că nu trebuie să-i luăm pe toți înapoi și nu în orice condiții. Va exista o analiză. Cei care ne-au creat probleme și au plecat când aveam mai mare nevoie nu ar mai trebui primiți”, a precizat Itu.

Reamintim că în 2020, PSD Dej a pierdut cel puțin 4 primari (din comunele Mica, Mintiu Gherlii, Jichișu de Jos și municipiul Dej), toți migrând la PNL.

Dej24.ro a scris despre cei patru edili din zona municipiului Dej care s-au ”transferat”. Detalii AICI.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. ILI

    2023-03-22 la 10:04:05 AM

    „social-democrații din Dej au pierdut patru edili”? Ca noi avem 1 de care ne-am urat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER