Conectează-te cu noi

Eveniment

Rații individuale de hrana pentru luptă, cumpărate de MApN printr-o unitate militară din Dej

Publicat acum

pe

Aproape 70 de milioane de lei este gata să dea Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militara 01020 din Dej, în timp ce Unitatea Militară 01836, a Forţelor Aeriene Române se pregătește să cumpere până la 90.000 de raţii individuale de luptă. 

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militara 01020 din Dej, intenționează să cumpere rații individuale de luptă, în valoare de 66.387.160,62 de lei. Procedura de achiziție a fost lansată, ieri, iar ofertele sunt așteptate până pe 31 august. Criteriul de atribuire al licitației va fi cel mai bun raport calitate – preț.

Și Forţele Aeriene Române vor să cumpere 90.000 de raţii individuale de luptă la standarde NATO, lansând altă procedură de licitaţie deschisă, prin Unitatea Militara 01836.

Hrana zilnică a unui militar costă în jur de 200 de lei fără TVA.

Concret, raţia individuală de luptă va fi conformă cu standardul NATO STANAG 2937 şi trebuie să asigure hrana adecvată unei persoane pentru 24 de ore, cu un aport de 5.010 calorii, produsele alimentare fiind grupate pe cele trei mese principale. În document se mai arată că o astfel de masă se compune dintr-un fel de masă principal MRE (meal ready to eat), biscuiţi, băuturi reci sau calde şi la alegere gustări, dulciuri sau produse tartinabile. De menţionat că o porţie MRE trebuie să aibă între 300 şi 450 de grame şi este obligatoriu să conţină cel puţin 80 de grame de carne de porc, vită sau pui, neseparată mecanic. Produsul trebuie să aibă ambalaj termosudat, care să nu sufere modificări în timpul procesului de încălzire pe bază de reacţie chimică, iar termenul de valabilitate trebuie să fie de 24 de luni la temperaturi de cel mult 25 de grade Celsius, scrie Adevărul.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER