Conectează-te cu noi

....

Naţional

RECOMANDARE: Firmele cu peste 99 angajaţi ar trebui să decaleze programul

Publicat acum

pe

....

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, azi, că se recomandă ca firmele care au mai mult de 99 de angajaţi să decaleze programul de lucru al angajaţilor, iar acesta ar putea începe în trei intervale orare diferite. Măsura este obligatorie pentru sectorul de stat.

Astfel, programul de începere a lucrului ar trebui stabilit în trei intervale orare –  o parte dintre angajaţi la 8.00, alta la 9.00 şi alta la 10.00, iar plecarea de la serviciu să fie decalată, implicit. Astfel, plecarea la ore diferite spre locul de muncă ar duce la reducerea aglomerării din transportul public, a spus Arafat.

....

Este o recomandare pentru mediul privat. Pentru instituţiile publice, decalarea programului este obligatorie, în aceleaşi condiţii, a explicat Arafat.

Măsura este aplicabilă pentru perioada 12-31 martie, în Bucureşti şi municipiile reşedinţă de judeţ. Instituţiile care nu pot aplica aceste reguli trebuie să găsească soluţii alternative.

*De asemenea, s-a mai stabilit şi ca distribuirea în afara României a medicamentelor şi materialelor sanitare folosite pentru combaterea coronavirus să fie suspendate timp de şase luni.

Astăzi s-a anunțat și suspendarea până la data de 31 martie a evenimentelor culturale şi de divertisment la care sunt prezenţi peste 100 de persoane, în spaţii închise (detalii AICI).

În România, 31 de persoane sunt confirmate cu coronavirus.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER