Conectează-te cu noi

Naţional

Recomandări ale medicilor pentru zilele geroase. Ce să nu faci în această perioadă

Publicat acum

pe

frig

Oamenii sunt sfătuiţi ca în aceste zile geroase să nu stea mult afară fără o îmbrăcăminte adecvată, iar cei cu suferinţe cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi să respecte cu stricteţe recomandările medicilor.

În această perioadă, cu temperaturi extrem de scăzute, este recomandată evitarea deplasărilor în aer liber în lipsa unei vestimentații corespunzătoare (căciulă, mănuşi, ghete călduroase etc.). Pentru că extremităţile sunt foarte sensibile la ger, medicii avertizează că în lipsa unui echipament adecvat se pot instala ușor degerăturile.

În cazul în care apar degerături, este recomandată consultarea de urgenţă a unui medic.

Totodată, în aceste zile este foarte importantă alimentaţia. Este indicat consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice. O atenţie deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, nu trebuie să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără climatizare şi neechipate corespunzător.

De asemenea, o atenţie specială trebuie acordată şi persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii.

În plus, cei care au în vecinătate persoane singure sunt rugaţi să le facă cel puţin o vizită pe zi în aceste zile geroase, mai avertizează medicii.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER