Conectează-te cu noi

Social-Cultură

RECOMANDĂRI pe timp de CANICULĂ

Publicat acum

pe

canicula

Astăzi, cel mai cald va fi în vestul țării, în județele Satu Mare, Bihor, Arad și Timiș unde a fost emis un cod portocaliu de caniculă. Aici temperaturile vor atinge 38-39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Medicii recomandă ca, pe timp de caniculă, atunci când temperaturile depășesc 35 de grade, oamenii să consume cel puțin doi litri de lichide pe zi, să se consume cât mai multe fructe şi legume proaspete, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Pe timp de caniculă este recomandat să se evite consumul de băuturi alcoolice, indiferent de concentrația de alcool deținută de acestea, dar şi băuturile cu un conținut ridicat de cofeină sau de zahăr.

Nu sunt recomandate plimbările sub razele puternice ale soarelui și eforturile fizice, în intervalul orar 10 – 17, atunci când temperatura aerului este la maximă intensitate.

Specialiștii recomandă persoanelor, care trebuie să iasă din casă în orele amiezii, să poarte haine de culoare deschisă și să-și protejeze capul cu pălării sau umbrele.

Nu scăpăm de caniculă nici mâine, când județul Cluj se va afla sub un COD PORTOCALIU de disconfort termic deosebit de accentuat, cu temperaturi maxime ce se vor situa în jurul valorii de 39 de grade.

CITEȘTE ȘI: România se topește. COD GALBEN de caniculă urmat de COD PORTOCALIU în aproape toată țara

                     CFR: Limitări de viteză pe calea ferată din cauza temperaturilor ridicate

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER