Conectează-te cu noi

Naţional

Reguli noi pentru școlile de șoferi, începând de ieri!

Publicat acum

pe

De ieri, 1 septembrie, au intrat în vigoare reguli noi pentru toate şcolile de şoferi din România, elaborate în baza unor principii care se regăsesc inclusiv în Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră. Se urmăreşte în special îmbunătăţirea pregătirii celor care doresc să obţină permisul de conducere, scrie RADOR.

Potrivit sursei citate, școlile de şoferi trebuie să aibă o rată de promovare de minimum 40% în primul an, respectiv, de 50% în al doilea an de la reautorizare, în caz contrar, îşi pierd licenţa de funcţionare. O altă prevedere se referă la condiţiile tehnice: şcolile de şoferi nu mai pot funcţiona în apartamente de locuit. Ele trebuie să aibă săli pentru pregătirea teoretică a candidaţilor. Este, de asemenea, obligatorie încheierea de contracte de muncă pentru instructori şi pentru profesorii de legislaţie rutieră care acum funcţionează ca PFA, măsura urmărind şi combaterea evaziunii fiscale. Totodată, Ministerul Transporturilor a impus introducerea înregistrării audio -video la proba practică a examenului auto, o normă care deja se aplică deja, din acestă vară, în Bucureşti şi în unele judeţe ale ţării.

Date statistice preluate de Ministerul Transporturilor arată că o rată de promovare de 40% , în care se cumulează proba teoretică sau „sala” cu cea practică, traseul, este greu de atins. În Bucureşti, de pildă, la categoria B (autoturism) doar unul din patru candidaţi ia permisul de conducere de la prima încercare. În schimb, la categoriile A (motociclete) şi C (camioane), procentul este semnificativ mai mare, întrucât cei mai mulţi candidaţi au deja permis pentru categoria B.

 

Sursa – rador.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER