Conectează-te cu noi

Naţional

Regulile pentru înmormântare vor fi mai permisibile

Publicat acum

pe

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a declarat că regulile pentru înmormântare trebuie să devină mai permisive, pentru “ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile”.

Raed Arafat a declarat la A3 că există un ordin al Ministerului Sănătății care trebuie ajustat și că au existat discuții în cadrul cărora “toată lumea” a fost de acord ca ritualul înmormântării să nu mai fie atât de strict.

“Finalul discuției a fost că toată lumea este de acord, inclusiv INSP, că trebuie modificată regula înmormântării, să devină mai permisivă, ca lumea să poată să facă ritualul cum cer obiceiurile, respectând unele reguli. Acest lucru a plecat de la discuția respectivă că urmează să se modifice ordinul. Acolo a ajuns în comisii și nu știu amănunte. Această problemă a fost ridicată și cu reprezentanții cultelor în fața domnului premier. Este un ordin emis de Ministerul Sănătății, dar care acum trebuie ajustat. Am înțeles că nu Institutul, ci comisia de Medicină Legală nu ar fi fost de acord, dar trebuie verificat, nu știu”, a declarat Raed Arafat.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER