Conectează-te cu noi

Naţional

Relaxarea: O pauză mai mult decât necesară din viața cotidiană

Publicat acum

pe

Cu toții știm că stresul e una din cauzele multora dintre problemele moderne cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Chiar dacă e greu de crezut că stresul ne poate afecta atât de mult, efectele acestuia sunt mai dăunătoare  decât ne dăm seama. Nopțile nedormite, fluctuațiile în greutate sau chiar și schimbările bruște de dispoziție pot fi unele dintre efectele stresului. Această afecțiune tot mai des întâlnită vine la pachet cu multe alte probleme de sănătate, cum ar fi un sistem imunitar slăbit, predispoziție la atacuri cerebrale sau chiar infarcturi.

Datorită efectelor negative puternice ale acestei afecțiuni, mulți medici recomandă odihna și relaxarea alături de medicamente sau suplimente alimentare atunci când e absolut necesar. Stresul combinat cu o viață haotică stă la baza multor probleme de sănătate așa cum s-a descoperit în ultimii ani. Deși e asociat cu generațiile mai tinere, această afecțiune nu ocolește sub nicio formă nici generațiile mai în vârstă, acestea fiind mai în pericol deoarece sistemul lor imunitar este deja slăbit datorită vârstei înaintate.

O metodă folosită tot mai mult pentru relaxare este aromaterapia. Această metodă, bazată pe uleiuri esențiale este tot mai populară pe întreg mapamondul. Există studii în domeniul aromaterapiei ce explică foarte detaliat beneficiile aduse de fiecare ulei sau esență în parte. Lavanda spre exemplu este una dintre uleiurile esențiale cele mai populare, fiind de asemenea și foarte versatilă. Uleiul esențial de levănțică este benefic pentru ten, păr, și chiar și pentru tratarea stresului. Doar câteva picături din acest ulei în combinație cu alte esențe precum uleiul de migdale sau de cocos pot face minuni dacă sunt folosite cum trebuie.

Uleiurile esențiale sunt folosite cel mai adesea în bețișoare parfumate, lumânări, spumă de baie sau creme de corp, toate destinate relaxării și destinderii complete. Deși foarte benefice, este recomandat să consultați un specialist înainte de folosire deoarece pot provoca alergii puternice.

Un alt mod de a te relaxa este reprezentat de mediul online. Rețelele de socializare sau aplicațiile de jocuri sunt o metodă excelentă de a te deconecta de la stresul zilnic. În legătură cu acestea, îți recomandăm casino.netbet.ro. Platforma îți oferă diferite opțiuni pentru a-ți petrece timpul liber și pentru a te relaxa îmbinând plăcerea pentru sport și urmărirea unui meci de baschet, fotbal sau tenis cu pariurile, chiar dacă nu ești pasionat în mod special de pariuri.

În concluzie, e nevoie de o viață echilibrată pentru a putea face față stresului și problemelor ce pot fi cauza acestuia sau cauzate de el. Indiferent dacă alegem să ne relaxăm cu o baie caldă sau cu un joc pentru jumătate de oră, trebuie să ne dăm seama că nu e un lucru rău să mai luăm o pauză când mintea sau corpul nostru ne-o cere.

Cine știe? Poate în una dintre aceste pauze, departe de forfota vieții de zi cu zi, vei descoperi modalitatea perfectă de a-ți rezolva problemele; fie ele de la serviciu sau din viața personală. Trebuie doar să îți oferi puțin timp departe de zgomot și stresul nu va mai face parte din problemele tale.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER