Conectează-te cu noi

Politic

Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților: ”Avem măsuri concrete pentru depășirea crizei”

Publicat acum

pe

Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților ne-a acordat un scurt interviu referitor la Planul de Redresare și de Reziliență.

Zilele trecute președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban au prezentat Planul de Redresare și de Reziliență, prin care ne anunță că vom primi foarte multe fonduri de la Uniunea Europeană, sume fără precedent, care ne vor ajuta să ieșim din criză. Ce părere aveți despre acest Plan?

Părerea mea sinceră este că ieri, cei doi capi ai puterii executive au făcut încă un exercițiu ieftin de imagine, a fost doar un eveniment ratat de campanie, pe deasupra și ilegal organizat.

De ce ilegal?

Păi restricția cu privire la limitarea la maximum 20 a numărului de persoane care pot participa la o întâlnire este încă în vigoare, ori din filmările PNL de la eveniment rezultă clar că numărul participanților a depășit clar 20; dar acestea sunt deja detalii nesemnificative, ne-am obișnuit deja cu dublul standard pe care îl aplică PNL-ul de atâta timp. Noi, cei de la PRO România, tot spunem aceste lucruri de mai demult, și oamenii încep să vadă tot mai clar.

Am înțeles, să revenim însă la Planul de Redresare. Va face minuni, așa cum ne promite PNL?

Acuma, minunile sunt de la Dumnezeu, nu de la oameni (zâmbește larg, n red.). Nu va face minuni, asta e clar, și am să vă explic și de ce. În primul rând, sunt mulți pași până ca acest plan să fie implementat efectiv: ieri a fost lansat în dezbatere publică pentru un interval de o lună, apoi normal ar fi să fie amendat cu ce reiese în urma dezbaterilor, după care să fie aprobat de Guvern. Ajungem deja în ianuarie – suntem siguri că vom avea guvern până atunci? Mai departe, după ce trece de Guvern, trebuie trimis Comisiei Europene spre validare. Dar fonduri efectiv se primesc din următorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, deci trebuie să așteptăm și aprobarea bugetului UE. Iar la final – trebuie să se facă alocările de fonduri, tot de la nivel european. Așa ajungem aproape în vară. Între timp, ce se întâmplă cu economia țării? Că nu putem pune pe ˝hold˝ nici firmele și nici oamenii; avem nevoie de bani ca să ne procurăm produsele de strictă necesitate (alimente, medicamente), iar companiile au nevoie de sprijin pentru a nu-și da oamenii afară și pentru a putea păstra nivelul salariilor.

Are PRO România un altfel de program, pentru o intervenție mai rapidă?

Noi venim cu un set de măsuri foarte simple, cu aplicabilitate imediată, pe două paliere: fiecărui român îi acordăm venitul minim de criză – completăm veniturile încasate lunar până la 2.000 lei pentru persoanele singure, respectiv până la 1.500 lei pentru fiecare membru al familiei. Iar pe cel de-al doilea palier, venim în întâmpinarea firmelor: cu condiția să nu disponibilizeze personal, acestea vor primi Sprijinul Economic de Criză – adică o serie de facilități care să îi ajute să depășească această perioadă complicată: facilități fiscale, programe de finanțare, reducerea TVA la anumite produse, subvenții pentru chirii sau amânarea ratelor bancare.

*articol cu caracter electoral

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER