Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Restricții de Luminație, la Cluj

Publicat acum

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a decis să implementeze o serie de măsuri de siguranță în lăcașurile de cult și cimitire, inclusiv de Luminație.

De Luminație (Ziua Morților), în județul Cluj vor fi impuse măsuri speciale: la morminte vor putea participa maximșase persoane aparținând aceleiași familii, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie, se va respecta distanța de 2 metri între persoane, iar la intrarea în cimitire populația va fi supusă un triaj observațional.

Totodată, accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face prin asigurarea unei suprafețe de 4 metri pentru fiecare persoană și de minim doi metri între persoane, iar la intrarea în lăcașurile de cult sau unde se organizează slujbe religioase, persoanele sunt obligate să-și dezinfecteze mâinile.

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în interiorul lăcașurilor de cult, astfel încât să acopere nasul și gura, iar accesul persoanelor care prezintă probleme respiratorii va fi interzis. Obiectele sau suprafețele frecvent atinse (ex: mânerele ușilor, balustrade, scaune) se vor dezinfecta periodic, o dată la 4 ore.

În lăcașurile de cult și cimitire se vor asigura circuite separate de intrare și ieșire semnalizate explicit, iar slujbele se vor organiza în aer liber cu menținerea unei distanțe de 1,5 metri între persoane.
   
Se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii și se va menține distanța de 2 metri la magazinele bisericești sau de flori.

Administratorul cimitirului va limita accesul persoanelor în cimitir în cazul în care capacitatea acestuia nu mai asigură respectarea măsurilor de distanțare impuse.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

  1. Florin Cîmpan

    2020-10-21 la 1:49:10 PM

    Bine ca în kaufland putem sta unu lângă altu. Distanta între cumpărători era de 50 cm s au mai puțin. Acest guvern are ceva cu Sf Biserica. În kaufland la raionul tăieței erau 6 persoane. Unu citea eticheta altu se uita la forma, unu întreba pe cineva la telefon ce tăieței sa cumpere. Nu a venit nimeni sa spună sa ne împrăștie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER