Conectează-te cu noi

Eveniment

Rețea de prostituție Dej-Germania. Una dintre fete, amenințată cu ”scaunul cu rotile”

Publicat acum

pe

prostitutie

loading...

Un grup de proxeneți din Dej au atras în plasă o tânără pe care au obligat-o să se prostitueze în mai multe hoteluri din Germania.

Extras din rechizitoriu: ”Sub aspectul stării de fapt s-a reținut în sarcina inculpaților în esență faptul că, partea vătămată M. M. C. l-a cunoscut pe inculpatul C. în urmă cu aproximativ 6 luni, prin intermediul rețelei de socializare facebook. Treptat, cei doi au comunicat din ce în ce mai mult, atât telefonic, cât și prin facebook. Partea vătămată a dobândit o „totală încredere” în inculpat, povestindu-i tot ceea ce avea pe suflet și toate problemele personale. În acest mod, inculpatul a aflat că partea vătămată are o fetiță în vârstă de aproximativ 4 ani și că nu are un loc de muncă, situație ce-i creează probleme de natură financiară. Profitând de aceste împrejurări, inculpatul s-a oferit să o ajute, spunându-i că poate să-i găsească un loc de muncă în străinătate, respectiv ca ospătar la un restaurant, unde se putea câștiga în jur de 3.000 de euro lunar, cu tot cu bacșiș.

Într-un final, partea vătămată a acceptat ajutorul oferit de inculpat, deși iubitul ei, martorul A. A. F., nu a fost de acord, deoarece nu avea încredere în acesta.

În perioada sfârșitul lunii august – începutul lunii septembrie 2012, partea vătămată s-a deplasat cu inculpatul, ce conducea autoturismul marca VW Golf de culoare albă, cu nr. de înmatriculare CJ…, din Jibou în D., fiind cazată de către acesta la pensiunea „D”, pe o perioadă de două săptămâni, timp în care, zilnic, a fost dusă la ore de engleză. În această perioadă, partea vătămată a aflat că urma să lucreze ca și dansatoare într-un club, nu ca și ospătar. Deoarece nu a fost de acord, inculpatul a exercitat acte de agresiune fizică și psihică asupra acesteia, sucindu-i gâtul și amenințând-o că, dacă se opune, i se va întâmpla ceva rău ei și fetiței sale.

În intervalul de timp în care a fost cazată la pensiunea „D”, partea vătămată și-a accesat adresa de facebook în prezența inculpatul C., context în care acesta a aflat parola. Pentru ca partea vătămată să nu poată comunica cu persoanele din „lista de prieteni”, inculpatul a accesat fără drept adresa acesteia de facebook și a schimbat parola de acces. Probabil în aceeași perioadă, acesta a șters toate discuțiile (arhivate) pe care le-a purtat cu partea vătămată pe facebook, precum și contul lui din „lista de prieteni” ai părții vătămate. Tot în perioada în care a fost cazată la pensiunea sus-menționată, după comiterea acestor infracțiuni informatice, partea vătămată a încercat să-și acceseze adresa de facebook, dar nu a reușit, primind un mesaj prin care a fost informată că parola tastată este greșită.

Partea vătămată a fost transportată în Germania de către cei trei inculpați. Transportul s-a realizat cu autoturismul inculpatului J. L. D.. În localitatea Dusseldorf, partea vătămată a fost obligată să se prostitueze în clubul Dolce Vita, o perioadă de mai bine de trei săptămâni. În acest interval de timp, partea vătămată a fost supravegheată de către inculpata Z. A., căreia îi remitea toți banii câștigați prin întreținerea de relații sexuale contra cost, sumele de bani intrând, ulterior, în posesia inculpatului J.. Totodată, s-a întâmplat de mai multe ori ca partea vătămată să fie amenințată, atât în mod direct, cât și telefonic, cu producerea unor fapte păgubitoare în dauna sa și a familiei sale, inclusiv cu moartea, inculpatul J. susținând că, nu acceptă comentarii, că sancționează orice abatere de la scopul pentru care a dus-o în club, respectiv că nu-i este frică de poliție și că știe mai multe persoane în Germania, chiar și în clubul Dolce Vita, care pot să-i facă rău, încât nimeni să nu mai știe nimic despre ea.

În aceste condiții, partea vătămată a trăit într-o stare de permanentă temere pentru viața sa și a membrilor familiei sale.

Cu ajutorul inculpatului C., a reușit să fugă din clubul Dolce Vita, după aproximativ o lună, dar acesta a dus-o în alte cluburi în care se practica prostituția, din localitățile Dusseldorf și Nurnberg, împreună cu persoana vătămată D. D., promițându-le că o să le aducă în țară în luna decembrie 2012. Totodată, i-a luat toți banii pe care a reușit să-i economisească, respectiv suma de 700 de euro, deși ar fi vrut să-i trimită fetiței sale.

Într-un final, partea vătămată și persoana vătămată au ajuns în clubul FKK Oasis din Nurnberg, unde se practica prostituția. Nu i-a mai trimis inculpatul C., care s-a întors în România, nici o sumă de bani, deși acesta a amenințat-o telefonic în acest scop. În urmă cu aproximativ două săptămâni, a reușit să fugă și să se întoarcă în țară, cu ajutorul unui client – „MIKE”, stabilindu-se la locuința părinților săi.

După ce a revenit în țară, și-a schimbat numărul de telefon. Totodată, cu ajutorul martorului A. A.-F., a reușit să-și recupereze contul de facebook, respectiv i-a comunicat acestuia răspunsurile la întrebările de control și l-a rugat să seteze din nou parola. După recuperarea contului, martorul A. F. A. i-a schimbat parola, cu acordul ei. Acest martor a declarat cu ocazia audierii din data de 05.12.2012 că (din câte crede) a salvat mesajele prin care a realizat operațiunile de mai sus.

La aproximativ trei zile de la revenirea în țară, a fost căutată la locuința părinților săi de către inculpatul C., care i-a pretins suma de 1.700 de euro, ce ar fi reprezentat contravaloarea cazării la pensiunea „D” și a orelor de engleză. Deoarece persoana vătămată a refuzat, acesta a amenințat-o, spunându-i că data viitoare nu o să mai aibă ocazia să vorbească cu el. În aceeași seară, a fost contactată telefonic de către inculpat (nu s-a stabilit până în acest moment cum a aflat inculpatul noul număr al persoanei vătămate), care i-a cerut din nou suma de 1700 de euro și a amenințat-o. inculpatul a utilizat postul telefonic cu nr. 0749-_. Fiindu-i frică, l-a rugat să o aștepte aproximativ o săptămână pentru a putea face rost de bani. După circa o săptămână, inculpatul a contactat-o telefonic din nou, cu același scop, exercitând din nou amenințări la adresa acesteia și a familiei sale. Totodată, i-a trimis un mesaj pe adresa de facebook, spunându-i că, din banii datorați, o să cumpere lumânări pentru fetiță și un scaun cu rotile pentru ea, respectiv a transmis amenințări și la adresa prietenului ei. Deoarece s-a speriat foarte tare din cauza acestui mesaj, a sesizat în următoarea zi poliția, atât raportat la infracțiunea de șantaj, cât și cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.

În data de 04.12.2012, a expirat un alt termen stabilit de inculpat pentru remiterea sumei de 1700 de euro.

În data de 06.12.2012, inculpatul, utilizând numărul de telefon 0754-_, a apelat-o din nou pe partea vătămată. Discuția a durat aproximativ 40 de minute, context în care inculpatul a amenințat-o din nou, în același scop. Această convorbire a fost înregistrată de martorul A. A. F., care era împreună cu partea vătămată. La începutul discuției, partea vătămată a selectat opțiunea „difuzor” iar martorul a înregistrat această convorbire cu telefonul personal, neavând altă posibilitate de înregistrare. Martorul a pus pună la dispoziția organului de cercetare penală această înregistrare, stocată pe un CD marca „copyme” (f. 134, 136). Convorbirea telefonică a fost redată în cuprinsul procesului-verbal de la f. 292-312.

Partea vătămată a pus la dispoziția poliției un CD marca „Copyme”, pe care sunt stocate mai multe documente care au fost analizate de către un lucrător de poliție desemnat în acest scop. Astfel, din cuprinsul procesului-verbal încheiat în data de 19.12.2012 (f. 138-140), rezultă că partea vătămată a primit un mesaj de la facebook, în data de 19.09.2012, la ora 7:10 PM, pe adresa de e-mail_, prin care era informată că, la data și ora sus-menționate, i-a fost schimbată parola de acces la contul ei de facebook de la IP-ul 188.27.225.77, din D.; totodată, partea vătămată a primit mai primit un mesaj de la facebook, în data de 29.10.2012, la ora 8:22 PM, pe adresa de e-mail_, prin care era informată că, la data și ora sus-menționate, i-a fost schimbată parola de acces la contul ei de facebook de la IP-ul 188.27.225.101, din D.. Folosindu-se rețeaua globală internet și site-ul www.geektools.. cele două adrese de IP, rezultând că aparțin provider-ului de internet RCS&RDS România ( f. 226-230).

Din datele deținute de către organele de poliție, rezultă că, inculpatul C. este în relații apropiate cu inculpatul J. C. a stabilit cu J. ca, acesta din urmă să organizeze transportul și găzduirea părții vătămate M. M. C. în Germania, precum și plasarea ei la un club în care se practică prostituția, urmând să împartă banii pe care tânăra îi va câștiga în acest mod.

Inculpatul J. este plecat de mai mulți ani în Germania, unde este implicat în exploatarea sexuală a unor tinere, pe care le racolează din România și le plasează la bordeluri din Germania. În acest scop, are legături cu alți suspecți, printre care și J. M. C. (cei doi sunt verișori), care a racolat-o pe B. L. S. în scopul exploatării sexuale, promițându-i un loc de muncă la un hotel în Germania, deplasarea în străinătate fiind programată pentru data de 10.01.2013.

Există date că, inculpatul J. exploatează în prezent mai multe tinere, a căror identitate nu a putut fi stabilită, dar și că, în această activitate infracțională, sunt implicate și alte persoane. Una dintre aceste persoane este inculpatul F. M. A..

În data de 28.05.2012, persoana vătămată C. A. M. a formulat o plângere penală, înregistrată cu nr.119 D/P/2012, în cuprinsul căreia a arătat următoarele:

În cursul lunii februarie 2012, a fost racolată de către învinuitul P. M. D., cu care a avut o relație de prietenie. Acesta a pretins că este îndrăgostit de ea și că dorește să-și realizeze un viitor alături de ea, context în care i-a propus să se deplaseze cu el în Germania, pentru a munci la cules de căpșuni, propunere ce a fost acceptată.

Învinuitul a transportat-o pe persoana vătămată din România în Germania, cu autoturismul aparținând inculpatului J. L. D., un autoturism de lux, de culoare neagră (nu-și amintește marca și nici numărul de înregistrare al acestuia). În Germania, a cazat-o la locuința inculpatului J. L. D. și la un hotel. Ulterior, prin constrângere fizică și psihică, învinuitul P. a obligat-o să practice prostituția la clubul FKK Oase, situat în apropierea orașului Frankfurt, banii câștigați în acest mod fiind însușiți de către acesta.

În cursul lunii mai 2012, partea vătămată a reușit să fugă din club și să se întoarcă în România, fiind ajutată de către „I.” (o altă fată care se prostitua în clubul sus-menționat) și de către un taximetrist, care a cazat-o la un hotel pentru o noapte, i-a cumpărat un bilet la autocar pe ruta Frankfurt – D. și i-a dat o sumă de bani pentru cheltuială.

Din datele obținute de către organele de cercetare penală, rezultă că P. M. D. și J. L. D. ar fi sprijiniți la comiterea faptelor de către F. M. A. și Jă. V.. Astfel, Jă. V. frecventează cluburile și barurile de pe raza municipiului D., aflându-se aproape de fiecare dată în compania unor fete despre care se cunoaște că se deplasează în Germania, în localitatea Krefeld, ., unde se presupune că se află o locație în care fetele se prostituează. P. M. D. și J. L. D. au o relație apropiată Jă. V., realizând planuri de racolare a tinerelor care urmează apoi să fie transportate cu autoturismele proprii în Germania, Austria și Elveția, țări în care acționează F. M. A..

În vara anului 2011, învinuitul Jă. V. a racolat-o, prin inducere în eroare, pe martora/victima B. B. C., în scopul exploatării sexuale, în beneficiul său. Învinuitul i-a propus martorei să o ducă în străinătate, sub pretextul oferirii unui loc de muncă la un hotel, deși, în realitate, urmărea să o plaseze ca și prostituată la un club de noapte din Germania, în scopul obținerii de beneficii. În acest sens, la înțelegere cu inculpații J. și Z., în baza aceleiași rezoluții infracționale, în cursul lunii octombrie 2011, învinuitul a transportat-o pe martora B. în Germania cu avionul, fiind așteptați la aeroport de către inculpatul J.. Învinuitul și inculpatul au transportat-o pe martoră din localitatea Dortmund, cu autoturismul celui din urmă și au cazat-o la locuința inculpaților J. și Z. din localitatea Krefeld, urmând să o plaseze toți trei într-un club de noapte ca și prostituată. După aproximativ două săptămâni, profitând de neatenția învinuitului și a inculpaților, victima a reușit să fugă din locuință și să se întoarcă în România cu ajutorul unei cunoștințe.”

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER