Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Reținuți la Geaca în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști! Transportau ilegal peste 190 de kilograme de pește – FOTO

Publicat acum

pe

 

loading...

Polițiștii au depistat patru persoane în timp ce transportau pește pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență. Au fost găsite și ridicate aproape 200 de kilograme de pește, plasă de tip monofilament, o barcă pneumatică, vâsle din aluminiu și o pompă. Totodată, a fost indisponibilizat și autovehiculul cu care se efectua transportul acestor bunuri.

În noaptea de 1 spre 2 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul pescuitului și acvaculturii.

Astfel, în jurul orei 00:40, pe DJ 161J, pe raza comunei Geaca, în zona lacului Roșieni, a fost oprită o autoutilitară pentru control. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că patru persoane, din localitățile Sărmașu, Geaca, Sucutard și Petea, transportau 191 de kilograme de pește din speciile caras, crap și șalău, fără documente legale de  proveniență.

Conform verificărilor efectuate, peștele ar fi fost sustras din iazul piscicol Roșieni, fiind folosite unelte de pescuit interzise, respectiv plasă monofilament.

Cele 191 kilograme de pește au fost ridicate de către polițiști, pestele fiind restituit proprietarului amenajării piscicole. Au fost ridicate și alte bunuri, precum plasă de tip monofilament în lungime de circa 3 km, o barcă pneumatică, 2 vâsle din aluminiu și o pompă manuală. De asemenea, autoutilitara a fost indisponibilizată.

În urma probatoriului administrat, doi bărbați, de 30 și 34 de ani, din Petea și Sucutard, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, deținere și transport de pește fără documente legale și deținerea de obiecte de pescuit interzise de lege.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER