Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Reuniune de învățare prin programul Erasmus pentru elevii și profesorii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” Dej – FOTO

Publicat acum

pe

O constantă a ultimilor ani pentru comunitatea educațională de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej este implicarea în parteneriate de cooperare cu școli din spațiul european, pentru încurajarea schimbului de bune practici, ajustarea tehnicilor de predare, dezvoltarea instrumentelor de lucru și mai ales pentru dezvoltarea personală a colectivului de participanți. Programul Erasmus+ al Comisiei Europene pentru învățământ este foarte ofertant din acest punct de vedere, aducând un plus calității actului educațional prin acțiuni de sprijin direct, finanțate cu fonduri nerambursabile.

Din anul 2019, Școala Gimnazială Avram Iancu este coordonatorul proiectului de cooperare între școli ”Developing educational techniques starting from regional context/ Să dezvoltăm tehnicile educaționale pronind de la contextul regional” 2019-1-RO01-KA201-063189. În cadrul proiectului se vor dezvolta noi materiale de lucru, care să valorifice specificul regiunilor școlilor partenere, la fiecare disciplină de studiu. Pentru a se sprijini această acțiune, calendarul de activități cuprinde întâlniri față în față, în cadrul cărora, în ateliere de învățare, participanții au ocazia să observe și să ajusteze materiale, metode și alte instrumente de lucru.

În perioada 19-24 octombrie 2021, în orașul Lublin din Polonia, are loc reuniunea participanților la proiect, pe tema valorizării istoriei locale și a moștenirii culturale în curriculumul școlar. Programul întâlnirii de la XXVII Liceum Ogólnokształcące im. Zesłańców Sybiru w Lublinie conține: atelierul de învățare despre moștenirea culturală din arta populară, pe baza vizitei la muzeul satului polonez din orașul Lublin, atelierul de lucru despre toleranță și diversitate pe baza vizitei în Lagărul de Concentrare nazist de la Majdanek, atelierul de lucru despre importanța vizitelor de studiu în procesul de predare, vizitarea localităților din patrimoniul UNESCO: Kazimierz și Zamość și aplicarea tehnicilor de învățare pe baza vizitelor de studiu.

Echipa Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” este formată din profesor Cristina Dascălu, director adjunct, profesor Diana Rafa, coordonator al proiectului, profesor Mihaela Sălătioan și profesor Adrian Baciu, membrii în echipa de implementare și elevii: Mădălina Nemeti și Iasmina Măgurean din clasa a VIII-a A, Tudor Ciceu din clasa a VIII-a C și Ștefania Feșteu din clasa a VI-a A.

”Dorim participanților, ca aventura cunoașterii să fie una cât mai fructuoasă cu putință, iar bunele tradiții ale școlii românești să fie promovate cu succes de ”ambasadorii școlari” ai evenimentului! Mult succes!”, a transmis conducerea școlii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER